Tudta-e?
Egy átlagos villám 5-10 centiméter széles, és 3 kilométer hosszú!

124-125 szám - 2015. január-február

Felhívás

Felfedezettjeink

A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács évek óta nagy érdeklődés mellett hirdeti meg Felfedezettjeink pályázatát. Jelen felhívásunkkal a 2013, illetve 2014 folyamán felfedezett fiatal tehetségekre szeretnénk figyelmet fordítani.

5

A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács évek óta nagy érdeklődés mellett hirdeti meg Felfedezettjeink pályázatát. Jelen felhívásunkkal a 2013, illetve 2014 folyamán felfedezett fiatal tehetségekre szeretnénk figyelmet fordítani.

Pályázatot nyújthatnak be a hazai és határon túli Tehetségpontok és Tehetségsegítő Tanácsok és a MATEHETSZ tagszervezetei, saját tehetségsegítő közösségük által felfedezett, 25 évnél nem idősebb fiatalok bemutatásával. Egy pályázó intézmény legfeljebb három fiatal pályázati anyagát nyújthatja be. Minden egyes fiatal bemutatása önálló pályaműnek minősül.

Fődíj: 196 000 Ft ösztöndíj támogatás, további díjak: 98 000 Ft, illetve 49 000 Ft (a támogatást ösztöndíjként, havi 49 000 Ft-os részletfizetéssel utaljuk közvetlenül a támogatott fiatal, illetve törvényes képviselője részére). Az elnyert összeget a fiatal további szakmai fejlődésére kell fordítani.

A pályázati anyagnak tartalmaznia kell:

A kitöltött pályázati adatlapot.

A Tehetségpont, Tehetségsegítő Tanács, illetve a Matehetsz tagszervezet képviselőjének ajánlását (az intézmény vagy szervezet vezetőjének cégszerű aláírásával, pdf – online csatolva),

A 14 éves kor feletti pályázó esetében a fiatal tehetség saját bemutatkozását Preziben. (A Prezi használatáról rövid oktatóanyag E-learning oldalunkon érhető el.) A bemutatóban az alábbi témákra érdemes kitérni: a pályázó fiatalt milyen terület(ek) érdekli leginkább, milyen eredményekre a legbüszkébb, milyen céljai vannak, mire használná a támogatást.

A fiatal tehetség jó minőségű fotóját jpg formátumban, max. 1 MB méretben.

A bemutatott fiatal tehetség aláírt, beszkennelt adatkezelési nyilatkozatát.

A pályázatok benyújtásának módja és határideje:

A pályaműveket a MATEHETSZ online pályázati rendszerébe kell feltölteni 2014. december 8. és 2015. január 29. között.

A kiválasztás ütemezése:

A felhívásra beérkező pályaművek közül a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács a felkért szakmai zsűri mérlegelése alapján várhatóan 3 fődíjat és 7 különdíjat ad.

Az elbírálásnál a szakmai tartalom mellett figyelembe vesszük a pályázó eddigi eredményeit, a jövőbeli céljait (amit a pályázattal segíteni, elérni szeretne), valamint a családi és anyagi körülményeket.

A Prezi bemutatkozásokat a tehetseg.hu oldalon tesszük közzé ,és a legtöbb közönségszavazatot kapó alkotásokat további különdíjban részesítjük.

A bírálat eredményéről a pályázó intézményeket 2015. február 28-ig értesítjük. A díjazott intézmények és felfedezettjeik bemutatására és a díjak átadására ünnepélyes keretek között, az Országos Tehetségnapon kerül sor (várhatóan 2015. március 28-án) Budapesten. A díjazott és a további, a bírálók által magas színvonalúnak ítélt pályázatokat megjelentetjük a honlapunkon és hírlevelünkben is. A díjazott intézményeket és felfedezettjeiket széles körben bemutatjuk a médiában. A nyertes fiatalokkal (törvényes képviselőjükkel) a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége szerződést köt. Az ösztöndíjat a pályázatban megjelölt fiatal tehetségének kibontakoztatása érdekében (az ajánló intézménnyel egyetértésben) kell felhasználni. A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács 2015. szeptember 30-ig minimum egyoldalas, képes beszámolóban kér tájékoztatást arról, hogy az elnyert összeg milyen módon járult hozzá a díjazottak fejlődéséhez.

További információk itt:

http://tehetseg.hu/felhivas/felfedezettjeink-2015

Kapcsolódó cikkek

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2024 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor