Tudta-e?
A világ oxigénkészletének 60%-át a világóceánban élő növényi planktonok szolgáltatják.

209-210. szám - 2022. február-március

Diáktábor

Megkezdődött a fizika-kémia diáktábor

A XXIII. hagyományos általános iskolai fizika-kémia tehetséggondozó diáktábornak 2022. január 28-tól 31-ig a pacséri Moša Pijade Általános Iskola ad otthont…
MUHI Béla | a szerző cikkei

7

A GENIUS – a tehetséges diákokért mozgalom keretében hagyományosan a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete rendezi meg ezt a szaktábort.

A pacséri XXIII. Fizika-kémia Általános Iskolai Tehetséggondozó Diáktábor helyi szervezője Kanyó Anikó kémia szakos tanárnő, főszervezője Muhi Béla fizikus, a GENIUS tehetséggondozó mozgalom elnöke.

A tehetséggondozó diáktábor elsődleges célja a tehetségnevelés. A tanulók a szokásos általános iskolai tananyagot kibővítve és kiegészítve új fogalmakkal ismerkednek meg, kísérleteznek, megfigyelnek és tanulmányoznak egyes természeti jelenségeket, így az elméleti tudás gyakorlati alkalmazása terén is fejlődhetnek. Nevelési cél a közösségi programok és a csoportmunka gyakorlása, kísérletezéskor a megfelelő viselkedés elsajátítása, a megfigyelési szempontok betartása, a szükséges készségek fejlesztése. A tábor célja a barátkozás, a játszva tanulás is.

Ez alkalommal mintegy 40 diák kapott meghívást a táborba. Párhuzamosan két csoportban folyik a munka. Az ünnepélyes megnyitón köszöntők hangzottak el, majd megkezdődött a munka. Méhészkei Kiss Gizella igazgatónő köszöntötte a tehetséggondozó diáktábor részvevőit, kihangsúlyozta, hogy immár harmadik alkalommal szervezik meg ezt a programot a pacséri általános iskolában. Muhi Béla főszervező, a GENIUS elnöke szólt arról, hogy 23 évvel ezelőtt indult ez a tábor, azóta sok kisdiák kapott életre szóló indíttatást a természettudományok megszerettetéséhez. Megköszönte az Emberi Erőforrások Minisztériumának a sokéves támogatását. Ortó Kanyó Anikó, a vendéglátó iskola kémiatanára köszöntője után elmondta a programtervet, köszöntötte a Magyar Szó napilap tudósítóját is és jelezte, hogy hamarosan a Pannon TV is meglátogat bennünket. Külön köszöntötte a szabadkai Vegyészeti és Technológiai Iskola csoportját Perna Attila vezetésével.


Méhészkei Kiss Gizella, a vendéglátó iskola igazgatónője


Muhi Béla főszervező, mellette Ortó Kanyó Anikó helyi szervezö


Perna Attila szabadkai vegyész előadása


A szabadkai vegyészek is előadást tartottak


Érdekes fizika: a szikrázó Tesla-generátor


Az informatika érdekes témaköreit figyelik a tanulók


A tanórákon nem lehet mobilozni, itt viszont a mobiltelefon munkaeszköz…

Kapcsolódó cikkek

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2024 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor