Tudta-e?
hogy kiterjesztett napelemtábláival jelenleg a Nemzetközi Űrállomás az éjszakai égbolt legfényesesbb "csillaga", ennek következtében a Vénusz a második helyre szorult?

138. szám - 2016. március

Versenyfelhívás

IV. Iskolák közötti fogyasztóvédelmi diákverseny

A zentai Fogyasztóvédelmi Központ és a Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola az idén is megszervezi a községi fogyasztóvédelmi diákversenyt, melyre március 11-én kerül sor. A legjobbak eljutnak Újvidékre a GENIUS tartományi konferenciára és versenyre.
VUJIČIĆ Sava

5

A fogyasztóvédelem tárgykörében az egyik legrangosabb községi verseny a zentai Fogyasztóvédelmi Központ és a Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola szervezésében immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre. A középiskolás diákok önállóan vagy párban jelentkezhetnek. A fogyasztók érdekében a fogyasztóvédelemmel kapcsolatosan végeznek kutatást. Rámutatnak mindazon tényezőkre, melyek nem etikusak, tisztességtelenek, veszélyeztetik az egészséget és a környezetet, továbbá tetten érik a visszásságokat, törvénytelenségeket, egyben rámutatnak a lehetséges megoldásokra.

A verseny célja a fiatalok érdeklődésének felkeltése a fogyasztóvédelem, a tudatos vásárlás, az egészségmegőrzés, a környezetvédelem iránt. Mindezt a fogyasztói jogok érvényesítésének tükrében teszik

Az idei községi verseny mottója: „Az én jogom – az én érdekem”.

Ezúttal a kiemelt témák a következők: Csomagolóanyagok (környezetvédelem). Áruminőség. Vásárlói jogérvényesítés. Egészséges élelmiszerek. Piacok, vásárok, fesztiválok.

Természetesen a vizsgálatok más szakterületeket is felölelhetnek, mint például az: egészségügy, kémia, biológia, marketing, bankügyletek, fogyasztói kölcsönök, reklámok stb.

A diákok CSAPATNEVET választanak maguknak. Az összeállított szakdolgozatot 2016. március 1-ig elektronikus formában a következő címre kell beküldeni: savavujicic57@gmail.com

Ezen kívül a szakmunkát egy példányban kinyomtatva az iskola titkárságán is le kell adni: Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola, 24400 Zenta, Fő tér 12.

Mellékelni kell egy kitöltött jelentkezési lapot is (a szakmunka címe, csapatnév, a versenyzők neve, elérhetősége, iskolája, a mentor neve és elérhetősége).

IV. ISKOLÁK KÖZÖTTI FOGYASZTÓVÉDELMI DIÁKVERSENY szóbeli része 2016. március 11-én 9 órától lesz megtartva a Zentai Közgazdasági és Kereskedelmi Iskolában. A diákok posztert hoznak magukkal, ennek bemutatásával fognak szerepelni.

A legjobbak jogot szereznek arra, hogy eljussanak Újvidékre a tartományi szintű megmérettetésre, melyre a GENIUS konferencia keretében kerül majd sor május közepén. Itt rangos szakemberekből álló versenybizottság értékeli a felmutatott teljesítményt.

A községi versenyen minden résztvevő köszönőlevelet, a legsikeresebbek oklevelet és értékes ajándékokat kapnak. Munkatársaink tanácsokat adnak a további munkához, hogy a diákok minél jobban felkészülhessenek a tartományi versenyre.

A községi verseny lebonyolításában együttműködő partnerek és médiatámogatók: a zentai Fogyasztóvédelmi Központ, a zentai Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola, CEPS Belgrád, No limit rádió - Zenta, Újvidéki RTV, Pannon RTV és Magyar Szó.

Szervezőbizottság: Dudás Ferenc, Davidov Orsolya, Škrbić Otilia, Dijana Nikočev Bukvić, Škrbić Nenad és Sava Vujičić (tel. 062 52 22 53)

A vendéglátó iskola telefonszáma: 024 817 133

Kapcsolódó cikkek

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2024 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor