Tudta-e?
...halálos koffeinmérgezést 10 gramm tudna okozni? 100-120 csészényi kávét azonban még senki sem ivott meg néhány órán belül.

165. szám - 2018. június

XI. Vajdasági Diák Menedzsment Bajnokság

A GENIUS - a tehetséges diákokért mozgalom keretében május 19-én tizenegyedik alkalommal szervezték meg a Vajdasági Diák Menedzsment Bajnokságot.

7

A verseny egy üzleti jellegű szimulációs játékra épült, melyben a tanulók egy képzeletbeli vállalat vezetőjének szerepét töltötték be. A diákok önállóan vagy párban egy elképzelt vállalat üzleti tervét készítették el írásban, majd a döntőn be is mutatták a verseny szakbizottsága előtt. Ezúttal Dr. Lengyel László, Kulcsár Sarolta és Dr. Muhi B. Béla (a verseny főszervezője) voltak a zsűriben.

A XI. Vajdasági Diák Menedzsment Bajnokságon első díjas lett Dukai Dorina és Fodor Máté Életkor kft. című üzleti tervükkel (Politechnikai Iskola, Szabadka, felkészítő tanáruk Kelemen Cvitkó Ibolya), illetve ugyancsak első díjazott lett Zdravka Bortot és Milica Marošanović Zamak doo című üzleti tervel (Közgazdasági - Kereskedelmi Iskola, Óbecse, felkészítő tanáruk Lukács Lea). Két csapat részesült második díjban: Bábinszki Anett és Döme Bettina Gold Angel lovastanya című üzleti tervükkel (Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont, Magyarkanizsa, felkészítő tanáruk Kőrösi Sóti Beáta), illetve Pap Elvira és Ivana Šterbik Rose doo című üzleti tervükkel (Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola, Zenta, felkészítő tanáruk Sanja Marković). A harmadik díjat Katona Bernadett érdemelte ki Berni péksége című üzleti tervével (Közgazdasági - Kereskedelmi Iskola, Óbecse, felkészítő tanára Galgó Ferenci Andrea). Ez utóbbi szakmunka egyúttal megkapta a Pro Scientia Naturae Alapítvány Különdíját is. A GENIUS tehetséggondozó mozgalom különdíját Barát Valentina és Barlog Léna érdemelte ki a Bio boom kft. című üzleti tervvel (Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola, Zenta, felkészítő tanáruk Sanja Marković).

Mindegyik résztvevő oklevelet és könyvjutalmat kapott, a legsikeresebbeknek pedig ajándék járt. A XI. Vajdasági Diák Menedzsment Bajnokságot az újvidéki Svetozar Marković Gimnáziumban tartottak meg. A versenyt a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete szervezte a Pro Scientia Naturae Alapítvány és a Fókusz tudománynépszerűsítő elektronikus folyóirat szerkesztőségével együttműködve.  A rendezvény támogatója az anyaországi Emberi Erőforrások Minisztériuma volt. 

Kapcsolódó cikkek

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2024 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor