Tudta-e?
hogy Kína északnyugati részén a hatalmas homokviharok már földhalmokká változtatták az ősi nagy fal egyes szakaszait?

Technika

Elektromos népautók

A németországi Zwickau városban elkezdődött az első teljesen elektromos Volkswagen személyautó, az ID.3 sorozatgyártása.Tovább »

Új autógyártó óriás jön létre

Ahogy korábban már be is lett jelentve, új autógyártó óriás jön létre a Peugeot-Citroen és a Fiat-Chrysler összeolvadásából.Tovább »

Okos város

dr MUHI B. Béla

Manapság nemcsak a gyártók, termékek, márkák versenyeznek egymással, hanem az országok, régiók, városok is. Amíg a termékek a vásárlókért, addig a települések a turistákért, a befektetőkért, a képzett munkaerőért, a tehetséges diákokért versenyeznek. Ez a verseny nemcsak egy ország határain belül zajlik, hanem mindinkább globális szintre lép.Tovább »

MiG

Gutási Mihály, történész

Egy vadászrepülőgép család történeteTovább »

Mauser

Gutási Mihály, történész

A Mauser testvérek által tervezett kézifegyverek történeteTovább »

Az SR-71-es kémrepülő

Gutási Mihály, történész

A kémrepülőzés története nagyjából egyidős a repülőzés történetével. A repülőgépek hadászati célok felhasználásának legelső módja az ellenséges földi állások felderítése volt.Tovább »

A „villámdelejes forgonnyal” hajtott járművek térhódítása

TÓTH Péter

A globális autópiaci trendek hatalmas változáson mennek épp át. A jövő az autózás világában is elkezdődött. Az önvezető és az elektromos autók feltehetően egyre nagyobb szerepet fognak játszani majd életünkben.Tovább »

Fotoszintézissel is gyárthatunk üzemanyagot

Nem szégyen a természettől tanulni. Így gondolják ezt azok az amerikai kutatók is, akik olyan mesterséges levelet alkottak, ami napenergiából hidrogént állít elő. - See more at: http://www.autopro.hu/trend/Fotoszintezissel-is-gyarthatunk-uzemanyagot/16461/#sthash.q2Ov5rIl.dpufTovább »

Magyar találmányért rajong Amerika

Egy magyar fiatalember mozgássérülteknek fejlesztett ki egy újfajta elektromos autót, de nem talált rá befektetőket. Egy amerikai ügyvédnek viszont megtetszett a dolog, és most ott indul a villanyautó sorozatgyártása.Tovább »

Korszakváltás jöhet a repülés történetében

TÓTH Péter

Az emberiséget már évezredek óta foglalkoztatja a repülés iránti vágy. A gondolat, hogy a madarakhoz hasonlóan a levegőbe emelkedjen, egészen biztosan már távoli ősünk fejében is megszületett.Tovább »

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2024 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor