Tudta-e?
...melyik a világ legrégibb városa? Jerikó. A Közel-Keleten, a Jordán völgyében épült, és már a Biblia is említi mint erős falakkal körülvett várost. I. e. 7800 táján keletkezett , többször lerombolták és újraépítették. Híres falai gyakran másfél méternyi szélességűre terebélyesedtek, még a felső peremüknél is. A Biblia szerint Józsué, aki Mózes halála után a zsidók kánaáni honfoglalásának vezére lett, és népét az Ígéret Földjére vezette, úgy foglalta el,hogy megparancsolta papjainak, fújjanak bele a kürtjeikbe.A kürtrivalgásra az öles városfalak összeomlottak.

168. szám - 2018. szeptember

Versenyfelhívás

Vállalkozz okosan!

Diákverseny általános iskolás tanulók számára gazdasági-vállalkozói témakörben
dr MUHI B. Béla | a szerző cikkei

8

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete a hagyományos Diák Menedzsment Bajnokság és a Fogyasztóvédelmi Diákverseny mellett az idén először hirdeti meg a Vállalkozz okosan! diákversenyt az általános iskolás tanulók számára gazdasági-vállalkozói témakörben.

A verseny célja, hogy a felnövekvő generáció tagjai mielőbb elsajátítsák az alapvető gazdasági, vállalkozói, pénzügyi ismereteket annak érdekében, hogy felnőttként jobban eligazodjanak az üzleti világában, tudatos döntéseket hozzanak, és ez által is teljesebb életet élhessenek. A verseny hozzájárul a tanulók tudásának bővítéséhez, a csapatszellem erősítéséhez, a kreativitás és az innovációs készség fejlesztéséhez.

A verseny általános iskolás diákoknak van meghirdetve (5-8 osztály). A diákok csapatban dolgoznak mentor (tanár) segítségével. A csapatok 2-4 főből állnak. Minden csapatnak egy tervet kell elkészíteni, melyben bemutatják ötletüket, vállalkozásukat.

A versenyre október 15-ig lehet jelentkezni a következő e-mail címre: menedzsment.bajnoksag@gmail.com. Itt fel kell tüntetni a tanulók és a mentor nevét, az osztályt, továbbá az iskolát.

A részletes tájékoztatást e-mailben küldjük ki a jelentkezőknek.

A verseny december 1-én, szombaton lesz megtartva Újvidéken, az Apáczai Diákotthonban (Bogdan Šuput u. 16.)

Bővebb információk a verseny főszervezőjétől, Dr Muhi B. Béla egyetemi tanártól kaphatók a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete irodájában a következő telefonszámon: 021 548 259.

 

Kapcsolódó cikkek

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2018 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor