Tudta-e?
hogy noha a világon mintegy 30000 emberi fogyasztásra alkalmas növényfaj létezik, a világ élelmiszereinek 90 százaléka mindössze 20 fajtából készül?

132. szám - 2015. szeptember

„Csupa jót tett...” (Mk 7,31-37)

Napjaink legélénkebb tapasztalata: Ez, így nem maradhat! Hol van az Isten? Hogy nyílna meg már a föld, ha az égből nem jön válasz!
Egresits Ferenc

6

Keresztségünkben mindannyian meghívást kaptunk arra, hogy a bizalom, a bátorítás egy-egy szavát hordozzuk a szívünkben, főként a csüggedt és összezavarodott szívűek számára. Ezt a szót mindenki képességei szerint tudja kibontakoztatni, hallhatóvá, láthatóvá tenni, e leginkább életének hitelességével és tanúságával. Isten Igéje megerősít minket: anyagi és lelki jellegű problémáinkra egyaránt van segítség, mert az Úr kiáll mindenki mellett, aki szenved, és üdvösséget hoz mindenkinek, aki hisz Őbenne; nekünk is a szerencsétlenek pártjára kell állnunk, hogy Isten gondviselő szeretetének hordozói lehessünk. Szükségünk van arra, hogy Jézus megérintse szívünket, hogy megnyíljon a hit ajándékának, és hogy tanúskodni tudjon mindarról, amit Isten művel azokkal, akik most is joggal csüggedt szívűek és szenvednek.

Folytatás itt

Kapcsolódó cikkek

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2024 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor