Tudta-e?
... hogy a csernobili atomerőmű-baleset radioaktív fertőzése 130 ezer négyzetkilóméterre terjedt ki, és több mint ötvenmillió embert érintett közvetlenül?

196-197. szám - 2021. január-február

Diákverseny

TUDOK 2021

A Kutató Diákok Mozgalma a 2020/21-es tanévben is meghirdeti a Tudományos Diákkörök XXI. Kárpát-medencei Konferenciáját (TUDOK 2021), melynek célja, hogy felkeltse az érdeklődést a tudományos gondolkodás és a kutatás iránt…
MUHI Béla | a szerző cikkei

3

A konferencián kétféle módon lehet indulni:

a., A korábbi évekhez hasonlóan saját, önálló tudományos kutatásról szóló munkával, mely az elért eredményeket tartalmazza (Elvégzett kutatási tömb)

b., Az idei évben, tekintettel az elmúlt év körülményeire, lehetőség nyílik olyan tudományos kutatásról szóló munkával is indulni, amely a hipotézisre épít, kidolgozott módszertannal rendelkezik, de még nem rendelkezik eredményekkel (Kutatási terv tömb)

A TUDOK 2021 konferencián való indulás feltétele egy online nevezési lap kitöltése a www. kutdiak.hu oldalon keresztül. A nevezési lapon meg kell jelölni, hogy az Elvégzett kutatási tömbben vagy a Kutatási terv tömbben szeretne indulni a nevező. Egy munkával csak egy tömbben lehet indulni.

A TUDOK 2021 három fordulóból áll:

1., Írásbeli forduló (absztrakt/kutatási terv beküldése) az online nevezéssel egy időben. A nevezés során a nevező által javasolt tudományterület szerinti konferenciára kell beadni a nevezési lapot.
Pótnevezési határidő: 2021. január 17. éjfél

2., Szóbeli előválogató forduló
A szóbeli előválogatók az online térben kerülnek megrendezésre 2021 februárjában tematikus alapon, élet- és környezettudományi, műszaki- és reáltudományi, humán- és társadalomtudományi területekre való besorolás szerint.
A határon túli diákok jelentkezésével kapcsolatos információk lentebb olvashatók.

3., TUDOK 2021 Kárpát-medencei döntő
A Kárpát-medencei döntő minden esetben magyarországi helyszínen, vagy ha a járványügyi helyzet úgy kívánja az online térben kerül megrendezésre.

A Tudományos Diákkörök XXI. Kárpát-medencei Konferenciája döntőjének tervezett helyszíne: Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma, Pécs (Tervezett időpont: 2021. március vége, április eleje)

A határon túli diákok jelentkezése:

A felvidéki és a vajdasági diákok a szakterületüknek megfelelő online tematikus konferencián vesznek részt.

Az erdélyi diákok az Erdélyi Regionális Konferenciára jelentkeznek. Abban az esetben, ha az Erdélyi Regionális Konferenciára jelentkezők száma meghaladja a 30-at külön válogató konferenciát szervezünk nekik az online térben 2021 februárjában, amennyiben nem haladja meg a 30-at, abban az esetben a szakterületüknek megfelelő online tematikus konferenciára soroljuk be őket.

A TUDOK 2021 Kárpát-medencei Döntőjén az Élet- és környezettudományi Tematikus Konferencia, a Műszaki- és reáltudományi Tematikus Konferencia és a Humán- és társadalomtudományi Tematikus Konferencia zsűrijének döntése alapján lehet indulni. Amennyiben az Erdélyi Regionális Konferencia megrendezésre kerül (a nevezések száma meghaladja a 30-at) akkor a döntőn e konferencia továbbjutói is részt vesznek.

Jelentkezés

A 2020/21-es TUDOK-ra csak a www.kutdiak.hu oldalon lehet jelentkezni!

A honlap jobb felső sarkában a „bejelentkezés” gombra kell kattintani.

Bejelentkezés után lehet a versenyekre jelentkezni a versenyjelentkezés menüpont alatt 2020. november 20-tól! A nevezés során a nevező által javasolt tudományterület szerinti konferenciára kell beadni a nevezési lapot.

Pótnevezési határidő: Január 17. (éjfél)

Programjainkon, beleértve minden rendezvényünket csak KutDiák tagok vehetnek részt.  A tagság feltételéről honlapunk ad tájékoztatást:

http://www.kutdiak.hu/hu/

https://www.kutdiak.hu/hu/2021/01/09/potnevezes-a-tudomanyos-diakkorok-xxi-karpat-medencei-konferenciajara-tudok-2021/ 

 

Kapcsolódó cikkek

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2024 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor