Tudta-e?
A rulettet Blaise Pascal, francia matematikus találta fel.

111. szám - 2013. december 01.

Rendezvény

Vajdasági regionális TUDOK

A 2013-as vajdasági regionális konferenciát 2013. december 7-én rendezik meg Magyarkanizsán…
MUHI Béla | a szerző cikkei

5

A Tudományos Diákkörök Országos Konferenciája (TUDOK) regionális döntőjét 2013. december 7-én 9 órai kezdettel rendezik meg Magyarkanizsán a Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpontban. Az iskolával karöltve a konferencia társszervezői a budapesti székhelyű Kutató Diákok Országos Szövetsége (KutDiák), és a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete (VMPE) képviseletében Muhi Béla tanár.
A rendezvény házigazdái Dr. Sarnyai Zoltán iskolaigazgató és csapata, helyi főszervező Kőrösi Sóti Beáta tanárnő.

Versenyszabályzat kivonat:
A konferencián a kutató diákok saját, kizárólag tudományos kutatásról szóló anyaggal indulhatnak, témamegkötés nincs. Azok a diákok jelentkezhettek, akik az érettségi bizonyítványt 2013-ban szerezték meg, vagy 2013 után érettségiznek majd. Az előadásoknak maximum 2 szerzője lehet, és egy diák csak egy munkával vehet részt a megmérettetésen. A szakcsoportok kialakítása a korábbi évek gyakorlata szerint történik. Az adott szekcióba besorolt előadás ismertetésére 10 perc áll rendelkezésre. Ezután egy háromtagú bíráló bizottság kérdéseire kell válaszolni, majd ezt követően a hallgatóság kérdéseit is meg kell válaszolni.

A konferencia legjobb előadásait bemutató diákok 2014 tavaszán részt vehetnek a magyarországi országos döntőn. Részletesebben erről a www.kutdiak.hu honlapon lehet tájékozódni.

Tárgyi feltételek:
Az előadások megtartásához az iskola tantermet, számító- és vetítőgépet biztosít. Amennyiben más igények is felmerülnek, azt időben kell jelezni a verseny szervezőinek.

Nevezési díj:
A diákok nevezési díja személyenként 300 dinár. A részvételi díj az étkezések és a frissítők költségeit tartalmazza. A befizető csekket a személyre szóló meghívó mellékleteként kézbesítették a regisztrált résztvevőknek. Akik nem tudnak átutalással fizetni, azok megtehetik a verseny helyszínén készpénzzel is.

A vajdasági regionális konferenciára 97 nevezés érkezett.

A TUDOK-ra regisztrált jelentkezők névsora iskolánként csoportosítva itt látható:

Résztvevők

Bárkinek észrevétele van, e-mailben forduljon Hambuch Mátyáshoz, a Kutató Diákok Országos Szövetségének elnökéhez, e-mail: hambuch.matyas@kutdiak.hu

A bejelentett előadások a következő szekciókba lettek besorolva:
1. Történelem, irodalom és kultúra
2. Szociológia
3. Pszichológia
4. Kémia, környezetvédelem
5. Biológia, agrár
6. Orvostudomány
7. Néprajz és helytörténet
8. Informatika, matematika
9. Műszaki tudományok és fizika

Szekcióbeosztás

Kapcsolódó cikkek

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2024 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor