Tudta-e?
Théophile Laennec francia háziorvos 1816-ban összetekert újságot használt, hogy meghallgassa egyik betege szívét. Ezzel elkészítette a világ első sztetoszkópját.

206. szám - 2021. november

Versenyfelhívás

TUDOK 2022

A Tudományos Diákkörök XXII. Kárpát-medencei Konferenciájának (TUDOK 2022) felhívását és a rendezvény plakátját közöljük. Célunk, hogy felkeltsük az érdeklődést a tudományos gondolkodás és a kutatás iránt. Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy a TUDOK 2022 kapcsán pótnevezést hirdettünk. A pótnevezési határidő: 2021. november 29. (éjfél)
MUHI Béla | a szerző cikkei

5

A vajdasági regionális TUDOK lebonyolítását évek óta Muhi Béla fizikatanár rendezi, megkeresi a szervező iskolát, majd a verseny helyi szervezőjét is, akivel megbeszéli a tennivalókat. Megjelenteti a versenyfelhívást, majd kinevezi a szekciókat és szakembereket kér fel a zsűrizésre. A hazai versenyen rendszeresen megjelennek Kutató Diákokért Alapítvány képviselői is. A vajdasági regionális döntőn továbbjutó versenyzők a nemzetközi jellegű országos döntőre juthatnak ki, kiutazásukat ugyancsak meg kell szervezni. Minderről részletes tájékoztatást adunk a honlapunkon: www.fokusz.info - Diákoldal

Tekintettel a világméretű járványhelyzetre (COVID - 19), meg kellett változtatni a verseny eddigi menetét. Tavaly és ezúttal is másként alakulnak a versenyzési szabályok.   

A Kutató Diákokért Alapítvány koordinátora, Kollár Andrea az idén is megküldte a Tudományos Diákkörök XXII. Kárpát-medencei Konferenciájának (TUDOK 2022) felhívását és a rendezvény plakátját. A korábbi évekhez hasonlóan ezt nyilvánosságra hozzuk, hogy értesüljenek az érintett iskolák, tanárok és diákok.

A felhívás elérhető a www.kutdiak.hu oldalon keresztül is.

Kapcsolódó cikkek

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2024 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor