Tudta-e?
A rulettet Blaise Pascal, francia matematikus találta fel.

166. szám - 2018. július

XVIII. Apáczai Nyári Akadémia

Osztályfőnöki szekció

A hazai pedagógusok nyári akkreditált továbbképzése és szakmai találkozója immár 18. alkalommal kerül megrendezésre. Az osztályfőnöki szekcióban elsősorban pedagógiai és pszichológiai témák szerepelnek, és lesznek gyakorlatok, könyvbemutatók is…
MUHI Béla | a szerző cikkei

9

Tanári továbbképzés az osztályfőnöki témára ezúttal A fiatalok szocializációja címmel kerül megrendezésre.

Ez a programsorozat a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének a keretében zajlik.

A XVIII. Apáczai Nyári Akadémia részletes felhívása és a jelentkezési lap itt található: http://www.vmpe.org.rs/anya18/

Az idei osztályfőnöki továbbképzés 2018. július 16-án kezdődik és július 20-ig tart.

Az Apáczai Nyári Akadémia, népszerű nevén az ANyA a vajdasági pedagógusok egyhetes nyári szakmai továbbképzése. A pedagógusok részére szervezett programsorozat 2001 júliusában indult Muhi Béla természettudományos jellegű programjával az újvidéki Petőfi Sándor Általános Iskola helységeiben. A későbbiekben ezt a tanári ankétot az újvidéki Apáczai Diákotthonban rendezi meg a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete. Az utóbbi években még három szekcióban szerveznek programot. Ezek a következők: Osztályfőnökök továbbképzése, Történelem és magyarság és Tapasztald, hogy továbbadhasd.

Az osztályfőnöki továbbképzés elsősorban pedagógia és pszichológiai témákkal foglalkozik, de más kapcsolódó témaköröket is érint. Lesznek szakmai előadások, tréningek, csoportülések, játékok, könyvbemutatók is, valamint szakmai jellegű kirándulásra is sor kerül.  Az osztályfőnöki továbbképzés vezetője és főszervezője Muhi Horváth Gabriella magyar szakos tanár, aki hosszú ideig igazgató helyettesként, illetve iskolai aligazgatóként dolgozott. Ezt a tanári ankétot minden évben a nyári szünidő alatt július hónap közepén rendezik meg, és öt napig tart. A rendezvény nyelve a magyar.

Az ANyÁ-nak nemzetközi jelleget ad az a tény, hogy rendszeresen vesznek részt a programban külföldi előadók és hallgatók (pedagógus kollégák) is.

Az osztályfőnöki szekcióra elsősorban az általános iskolai és középiskolai tanárok, osztálytanítók jönnek e, hogy szakmai ismereteiket felfrissítsék és gyarapítsák. Az optimális létszám 20 fő, de általában mintegy 30, vagy ennél is több résztvevője van ennek a tanári továbbképzésnek. A hazai pedagógusok mellett vendégek jönnek külföldről is (Magyarországról, Romániából, Szlovákiából).

A szakmai programok nyitottak, egyetemi hallgatók, nyugalmazott tanárok és más érdeklődők is szabadon látogathatják.

A XVIII. ANyA osztályfőnöki szekciójának részletes programja megtalálható itt.

Kapcsolódó cikkek

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2024 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor