Tudta-e?
...halálos koffeinmérgezést 10 gramm tudna okozni? 100-120 csészényi kávét azonban még senki sem ivott meg néhány órán belül.

171 - 172. szám - 2018. december - 2019. január

Diákverseny

Bemutatkoztak a fiatal vállalkozók

2018. december 1-én, szombaton lett megszervezve a Vállalkozz okosan! diákverseny általános iskolás tanulók számára.
dr MUHI B. Béla | a szerző cikkei

12

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete a hagyományos Diák Menedzsment Bajnokság és a Fogyasztóvédelmi Diákverseny mellett az idén először hirdette és szervezte meg a Vállalkozz okosan! diákversenyt az általános iskolás tanulók számára gazdasági-vállalkozói témakörben.

A verseny célja, hogy a felnövekvő generáció tagjai mielőbb elsajátítsák az alapvető gazdasági, vállalkozói, pénzügyi, marketing és menedzsment ismereteket annak érdekében, hogy jobban eligazodjanak az üzleti világában, tudatos döntéseket hozzanak, és ez által is teljesebb életet élhessenek. A verseny hozzájárul a tanulók tudásának bővítéséhez, a csapatszellem erősítéséhez, a kreativitás és az innovációs készség fejlesztéséhez.

A verseny helyszíne az újvidéki Sonja Marinković Általános Iskola volt. Támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Magyarország), a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi - Nemzeti Közösségi Titkárság volt, illetve az ST Medicina magánklinika (Újvidék) és a Filipus szódavízgyártó (Sajkás).

A szakbizottság tagjai Dr. Papić Mónika, Szegedi Tóth Irén és Dr. Muhi B. Béla voltak, aki egyben a verseny kitalálója és főszervezője is volt.

A versenyre 11 csapat jelentkezett, minden csapat 3-4 tagból áll. A csapatokat mentor készítette fel a versenyre. A szombati versenyen végül 9 csapat mutatta be üzleti tervét, elképzelését: Testvériség-egység Általános Iskola, Zombor (2 csapat), felkészítő tanár: Wilhelm József, tanulók: Kovács Krisztina, Pribilla Kinga, Ruzsák Alexandra, Szladek Vince és Đokić Danilo, Novaković Patrik, Raič Aleksandar, Rezicska Krisztián, Petőfi Sándor Általános Iskola, Újvidék (2 csapat), felkészítő tanár: Rokvić Erzsébet, tanulók: Mohácsi Imre, Békési Hektor, Gyenge Csongor, Bogdán Árpád és Vorkapić Anja, Kónya Laura, Kovács Nemes Kata, Bubalo Inesz, Arany János Általános Iskola, Tóthfalu (2 csapat), felkészítő tanár: Gazdag Emma és Pletikoszity Tibor, tanulók: Böröc Sára, Oroszi Edmond, Sarnyai Dzseszika, Szabó Fruzsina és Böröc Anna, Csikós Noé, Oroszi Armand, Szabó Dorina, Majsai Úti Általános Iskola, Szabadka, felkészítő tanárok: Varga Patrícia, Víg Szalma Stella, tanulók: Pivárcsik Tamara, Víg Szalma Nikoletta, Miskolci Bálint, Szabó Rác Attila, Sonja Marinković Általános Iskola, Újvidék, felkészítő tanár: Gergelj Edvin, tanulók: Brezman Ádám, Olajos Krisztián, Zöldi Dobai Dorisz, Samu Mihály Általános Iskola, Péterréve, felkészítő tanár: Árpás Attila, tanulók: Árpás Anna, Kisúri Hermina, Varga Nikoletta.

A zsűri értékelése alapján a versenyen első helyezett a Majsai Úti Általános Iskola lett Szabadkáról, a második helyezett a Testvériség-egység Általános Iskola Zomborból, a harmadik pedig a Petőfi Sándor Általános Iskola Újvidékről. Különdíjban részesült a Samu Mihály Általános Iskola Péterrévéről. Minden résztvevő diák és felkészítő tanár oklevelet és jutalmat kapott.

Kapcsolódó cikkek

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2024 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor