Tudta-e?
Hogy mik a gleccserek? A gleccserek tulajdonképpen óriási jégfolyók. A hófödte, magas hegyekben sok év alatt összegyűlik a hó, a völgyek felé csúszik, összetömörödik és jéggé válik. Azután a jégár lassan ledfelé csúszik a hegyoldalak között. Szemmel alig észrevehetõen, de állandóan mozog a roppant jégtömeg. Ahogy lejjebb ér, közben olvad is. A jég alatt apró kis patakok vize csobog. A vastag jégpáncél csak lassan olvad meg és mire leér a hegyekbõl, mély árkokat vág még a legkeményebb sziklavölgyekben is.

133. szám - 2015. október

Pályázati lehetőség fiatal tehetségek számára

Magyar Templeton Program

A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége felhívja a fiatalok figyelmét egy rendkívüli pályázati lehetőségre…
A felhívást közzéteszi: MUHI Béla

5

A 2015. szeptember 12-i szakmai konferencián útjára indítottuk a Magyar Templeton Programot, amely a Templeton World Charity Foundation finanszírozásával, a European Social Fund társfinanszírozásával és a MATEHETSZ szakmai együttműködésével 2015. szeptember 15. és 2017. február 28. között valósul meg. A „Tehetség szabadon” szakmai rendezvényen részletesen bemutattuk a beválogatás módszertanát és a program céljait. Az elhangzott előadásokat a Tehetség Csatornán elérhetővé tettük, így a beválogatás módszertanáról, a programban nyújtott lehetőségekről az elkészült felvételekből itt tud tájékozódni:.

https://www.youtube.com/watch?v=7bYtj4RmaY0&list=PLmAEXRnApf27N4lRDKRAR5LkvThsPUmAf

A Magyar Templeton Programban kifejezetten a kognitív (megismerő folyamatokon, gondolkodáson alapuló) tehetségterületeken kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiatalokat keressük, akik közül10-19 éves feltörekvő tehetségeket és 20-29 éves, már eredményeket felmutató fiatal példaképeket válogatunk be a programba Magyarországról és a határon túlról.

A 10-19 éves fiatalok a http://templetonprogram.hu/#miezaprogram oldalon regisztrálhatnak, itt tölthetik ki az online kognitív teszteket, ami számukra a beválogatási folyamat első szűrője.

A 20-29 éves korosztály esetében ezt a linket kell keresni: http://templetonprogram.hu/cimlap/20-29

A tesztek kitöltésének határideje mindkét korosztály esetében 2015. október 20.

Kérjük, amennyiben a Magyar Templeton Program kapcsán kérdése, észrevétele, javaslata van, küldjön e-mailt az info@templetonprogram.hu címre.

Kapcsolódó cikkek

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2017 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor