Tudta-e?
Az eszkimók által lakott hókunyhók sokkal hatékonyabb védelmet nyújtanak a modern hadseregek által használt barikádoknál. Sőt, majdnem teljesen láthatatlanok felülről nézve és infravörös kamerákkal sem vehetők észre a bent tartózkodók.

176. szám - 2019. május

Versenyfelhívás

Kőketánc vetélkedő

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének népzenei szakosztálya huszonharmadik alkalommal hirdeti meg az általános iskolások énekes népi játék- és néptánc vetélkedőjét

2

A jelentkezők a következő kategóriákban és korcsoportokban versenyezhetnek :1. énekes népi gyermekjáték – nagycsoportos óvodások, alsósok, 2. néptánc – alsósok, felsősök, 3. népszokások – mindhárom korcsoport és lehet vegyes is. A vegyes és felsős korcsoportokban a fellépők tiz százalékánál ne legyen több a középiskolás tag.  Szóló kategória nincs a vetélkedőn.  

A fellépők legfeljebb 5 perces műsort adhatnak elő. A csoportok létszáma nem haladhatja meg a 3o-at. A kisérőzenekarok életkora nem számit, élő zenei kíséret vagy a csoport önálló éneke jön számításba. Egyénileg, csoportosan, iskolánként vagy művelődési egyesület által lehet benevezni. 2019. május 17-én és 18-án tartjuk a vetélkedőt az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben. A versenyt szakzsűri értékeli és véleményezi. A jelentkezési határidő 2019. április 20. 

Bővebb tájékoztatást a 064-81-95-216-es mobiltelefonon kaphatnak Szabó Gabriellánál. A jelentkezéseket a következő címre várjuk: elektronikus levélben a szabogabriella848@gmail.com címre, vagy a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör, Nikola Tesla 38., Pf. 51.  21220 Óbecse, a borítékra írják rá: KŐKETÁNC.

A következő adatokat kérjük: a csoport neve, az iskola vagy művelődési egyesület neve, lakcím, irányítószám, telefon, felkészítő pedagógus, művészeti vezető, koreográfus, a csoport létszáma, a zenekar létszáma, kísérő hangszerek, az összeállítás címe, a műsor ideje, kategória, korcsoport.

A részletes versenyfelhívás itt olvasható

Letölthető jelentkezési lap

Kapcsolódó cikkek

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2024 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor