Tudta-e?
...melyik a világ legrégibb városa? Jerikó. A Közel-Keleten, a Jordán völgyében épült, és már a Biblia is említi mint erős falakkal körülvett várost. I. e. 7800 táján keletkezett , többször lerombolták és újraépítették. Híres falai gyakran másfél méternyi szélességűre terebélyesedtek, még a felső peremüknél is. A Biblia szerint Józsué, aki Mózes halála után a zsidók kánaáni honfoglalásának vezére lett, és népét az Ígéret Földjére vezette, úgy foglalta el,hogy megparancsolta papjainak, fújjanak bele a kürtjeikbe.A kürtrivalgásra az öles városfalak összeomlottak.

193. szám - 2020. október

Diákverseny

Eredmények - XIII. Vajdasági Diák Menedzsment Bajnokság

A középiskolás Menedzsment bajnokságon a tanulók egy képzeletbeli vállalat vezetőjének szerepét töltötték be. A diákok önállóan vagy párban az elképzelt vállalat üzleti tervét készítették el.
dr MUHI B. Béla | a szerző cikkei

5

Az üzleti világban való érvényesülésre, a szakmai ismeretek elsajátítására, egy vállalat létrehozására és menedzselésére való felkészülést nem lehet túl korán elkezdeni.

A középiskolás Menedzsment bajnokságon a tanulók egy képzeletbeli vállalat vezetőjének szerepét töltötték be. A diákok önállóan vagy párban az elképzelt vállalat üzleti tervét készítették el.

Tekintettel a vírusjárványra az idei verseny elektronikus formában volt megtartva. A csapatok az üzleti tervek mellett filmet is kellett, hogy küldjenek ahol bemutatták a vállalatot.

A zsűri döntése alapján a következő eredmények születtek:

1. hely:
Papdi Nándor (Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont, Magyarkanizsa, felkészítő tanár: Kőrösi Sóti Beáta, az üzleti terv címe: P&M Farm)

2. hely:
Davidov Tímea (Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola, Zenta, felkészítő tanár: Davidov Orsolya, az üzleti terv címe: Agrodrón k.f.t.)

3. hely:
Natkai Noémi (Dositej Obradović Gimnázium és Közgazdasági Iskola, Topolya, Imagination KFT)

Mindegyik résztvevő oklevelet kapott, a legsikeresebbeknek ajándékcsomag járt.

A verseny szervezője a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete volt, támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Főszervező: Dr. Muhi B. Béla.

Kapcsolódó cikkek

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2023 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor