Tudta-e?
A nemzetközi kereskedelemben a kávé értékben kifejezett éves forgalmát csak az olaj előzi meg.

Közélet

Nemzeti kisebbségek jogi védelme

A Kisebbségi Jogvédő Intézet pályázati felhívása tanulmány írásáraTovább »

Hol vannak a fejlődés határai

TÓTH Péter

Korunk meghatározó velejárója a számítógép. Valójában azonban nem is olyan régi találmány. Csupán néhány évtizede pedig az egy szobányi helyet elfoglaló gépek a töredékét sem voltak képesek produkálni annak a teljesítménynek, amit ma egy olcsóbb okostelefon is produkál.Tovább »

Az újkori emberkép és az istenképűség

SÁFRÁNY Attila

A gnosztikus irányzatok közös ismertetőjegye volt, hogy a szellemet, az emberi tudásképességet előnyben részesítették a testtel, az emberi létképességgel szemben, s így egy testellenes és létezésellenes, (másként kifejezve) életellenes és világellenes gondolkodásmódot és vallási törekvést fejlesztettek ki.Tovább »

Piaci alapokra helyezett együttműködés Európában

TÓTH Péter

Turbulens időket élünk. Időről-időre nyugtalanító hírek jelennek meg elsősorban az élelmiszer- és energiaellátással kapcsolatban Európában.Tovább »

A jelenlét jelei, a csodák

SÁFRÁNY Attila

Csoda és hit, keresztény szemszögből a kettő szorosan összefügg: a csoda hitet ébreszt, a hit pedig csodákra képes(ít).Tovább »

Recesszió fenyegeti Európát

TÓTH Péter

Súlyponteltolódások, azzal együtt drámai folyamatok vannak kialakulóban a világgazdaságban. Az európai országok gazdaságaiban a recessziós félelmek határozzák meg az üzleti hangulatot.Tovább »

Válságtól válságig

A Külügyi Műhely Alapítvány második, 2022-ben publikált tanulmánykötete a Válságtól válságig - Válogatott tanulmányok az észak-afrikai és a közel-keleti régió országairól az „arab tavasz” és a Covid-19 pandémia közötti időszakban címet viseli.Tovább »

A klímaváltozás hatásaiból eredő kihívások

A Külügyi Műhely Alapítvány első, 2022-ben publikált tanulmánykötete A klímaváltozás hatásaiból eredő kihívások címet viseli. A kiadvány célja, hogy összegyűjtse és rendszerezze a magyarországi klímakutatással foglalkozó szakértők kutatási eredményeit, gondolatait, és azt a szakértők, valamint kutatók figyelmébe ajánlja.Tovább »

Új kötettel bővült „A magyarság megtartó ereje” című sorozat

Barátka Agnieszka

Kováts-Németh Mária – Szabó Péter – Lévai Attila (szerk.): Tudomány – Művészet – Hit – Erkölcs a Kárpát-medencében. A magyarság megtartó ereje V., Palatia Nyomda és Kiadó Kft., Győr, 2022., ISBN 978-615-5904-50-9, 294 o.Tovább »

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2023 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor