Tudta-e?
A rulettet Blaise Pascal, francia matematikus találta fel.

124-125 szám - 2015. január-február

Látványos fizikai kísérletek élőben

Élő adásban közvetítik Härtlein Károly fizikával kapcsolatos kísérleteit a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) amfiteátrumából...
MUHI Béla | a szerző cikkei

4

A vajdasági diákok és szaktanárok számára is ismerős Härtlein Károly, a Budapesti Műszaki Egyetem Fizikai Intézetének szakmunkatársa. Nemcsak a tévében közvetített látványos kísérleteire emlékezünk szívesen, hanem személyes látogatásaira is itt a Vajdaságban. Többek között rendszeres vendégelőadója az újvidéki székhelyű Apáczai Nyári Akadémiának. Nagyon sokat tanultunk tőle a fizikatanítás módszertanával, a természeti jelenségek egyszerű és nagyszerű bemutatásával, a laboratóriumi gyakorlatok előkészítésével és kivitelezésével, a demonstrációs eszközök megtervezésével és kivitelezésével kapcsolatban. Azt is tudjuk róla, hogy a magyarországi szkeptikus mozgalom oszlopos tagja, az áltudományosság elleni harc fáradhatatlan bajnoka.

Felhívjuk a fizika és annak határtudományai iránt érdeklődő diákok, szaktanárok, kíváncsi laikusok, unatkozó háziasszonyok és mindenki más figyelmét arra, hogy a Tanár Úr újabb nyilvános fizikaórát tart, mely online – élő adásban is megtekinthető.

A rendhagyó fizikaóra, amelyen a kísérleteké a főszerep, a Műegyetem Fizikai Intézetének (Budapest, Budafoki út 8.) nagyelőadójában, az F29-es teremben kerül megrendezésre 2015. január 27-én (kedden) 15 órai kezdettel.

A rendezvény honlapja: http://jedlik.phy.bme.hu/experiments/
Ezen az oldalon megtalálható az előző évek archívuma is.

A rendezvényt a Budavári Schönherz Stúdió közvetíti.
Az élő közvetítés oldala: http://bss.sch.bme.hu/kiserletek
Ezen az oldalon már most kipróbálható a közvetítő vonal.

Kísérletek, amelyeket látni kell !!!

A diákok minden bizonnyal sokat tanulhatnak, azok a felnőttek pedig, akik annak idején az iskolában nem figyeltek fizikaórán, most valamit bepótolhatnak…

Az itt következő képsorozat főszereplője Härtlein Károly, mint az Apáczia Nyári Akadémia elnevezésű tanári továbbképzés venégelőadója: 

Kapcsolódó cikkek

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2024 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor