Tudta-e?
...hat deciliter üdítő elfogyasztásával 20 teáskanálnyi cukor jut a szervezetbe?

183. szám - 2019. december

Diákverseny

Diák-vállalkozók a tanteremben

2019. november 30-án, szombaton lett megtartva a 2. Vállalkozz okosan! diákverseny általános iskolás tanulók számára
dr MUHI B. Béla - fotó: Lukács Attila | a szerző cikkei

9

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete a gazdasági tematikájú Diák Menedzsment Bajnokság és a Fogyasztóvédelmi Diákverseny mellett az idén második alkalommal hirdette és szervezte meg a Vállalkozz okosan! diákversenyt az általános iskolás tanulók számára gazdasági-vállalkozói témakörben.

A verseny célja, hogy a felnövekvő generáció tagjai mielőbb elsajátítsák az alapvető gazdasági, vállalkozói, pénzügyi, marketing és menedzsment ismereteket annak érdekében, hogy jobban eligazodjanak az üzleti világában, tudatos döntéseket hozzanak, és ez által is teljesebb életet élhessenek. A verseny hozzájárul a tanulók tudásának bővítéséhez, a csapatszellem erősítéséhez, a kreativitás és az innovációs készség fejlesztéséhez.

A verseny helyszíne ezúttal is az újvidéki Sonja Marinković Általános Iskola volt. Támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Magyarország), a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., illetve az újvidéki ST Medicina magánklinika volt.

A zsűri tagjai Lukács Gabriella, a VMPE elnöke, Dr. Papić Mónika, az ST Medicina magánklinika menedzsere és Dr. Muhi B. Béla, egyetemi tanár voltak, aki egyben a verseny kitalálója és főszervezője is.

A zsűri értékelése alapján a versenyen első helyezett a Majsai Úti Általános Iskola lett Szabadkáról (tanulók: Pivárcsik Tamara, Víg Szalma Nikoletta, Szabó Rác Attila és Bosnyák Dominik, felkészítő tanár: Varga Patrícia és Víg Szalma Stella), a második helyen két iskola csapata osztozott: Hunyadi János Általános Iskola, Csantavér (tanulók: Vékony Dominik és Leonov Vörös Máté, felkészítő tanár: Leonov Vörös Adriana) és Đuro Salaj Általános Iskola, Szabadka (tanulók: Szabó Dávid, Magyar Dávid, Sarić Noel és Vörös Ádám, felkészítő tanár: Ostojić Melitta)

Minden résztvevő diák és felkészítő tanár oklevelet és jutalmat kapott. Az első helyezett csapat balatoni nyaralást nyert.

Kapcsolódó cikkek

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2024 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor