Tudta-e?
...melyik a világ legrégibb városa? Jerikó. A Közel-Keleten, a Jordán völgyében épült, és már a Biblia is említi mint erős falakkal körülvett várost. I. e. 7800 táján keletkezett , többször lerombolták és újraépítették. Híres falai gyakran másfél méternyi szélességűre terebélyesedtek, még a felső peremüknél is. A Biblia szerint Józsué, aki Mózes halála után a zsidók kánaáni honfoglalásának vezére lett, és népét az Ígéret Földjére vezette, úgy foglalta el,hogy megparancsolta papjainak, fújjanak bele a kürtjeikbe.A kürtrivalgásra az öles városfalak összeomlottak.

219. szám - 2022. december

Pótnevezés - TUDOK

Pótnevezést hirdetünk azoknak a diákoknak, akik lecsúsztak a nevezésről, vagy még most gondolják csak meg magukat a részvétellel kapcsolatban. A pótnevezés határideje: 2022. december 15. (csütörtök, éjfél)
MUHI Béla | a szerző cikkei

5

Az idén remény van arra, hogy a TUDOK a régi kerékvágásban folytatódhat tovább. A
Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáját (TUDOK) hagyományosan minden évben
megrendezik Magyarországon.

Ezen a versenyen a határon túli diákok is részt vehetnek. Hosszú múltra tekint vissza ez a rendezvény, a vajdasági diákokat Muhi Béla gyűjti össze, és mindig nagyszerűen szerepelnek. Az elmúlt években a járvány és a háborús veszély miatt alaposan lecsökkent az érdeklődő diákok és mentorok száma. Legutóbb Szabadkán még szép számban voltunk jelen, azután a gyér jelentkezés miatt regionális válogató versenyeket külföldön, az anyaországban szerveztünk.

A Tudományos Diákkörök XXIII. Kárpát-medencei Konferenciáját (most már hivatalosan így nevezzük) 2023-ban rendezzük meg, a meghosszabbított jelentkezési határidő 2022. december 15.

A jelentkezési hosszabbítás elérhető a www.kutdiak.hu oldalon.  

A mostantól érvényes plakátokat közli a rendezvény honlapja.

Kapcsolódó cikkek

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2023 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor