Tudta-e?
Hogy melyik a legrégibb magyar nyelvemlékünk ? A HALOTTI BESZÉD ÉS KÖNYÖRGÉS, 1200 körül keletkezett. Ez az elsõ olyan magyar nyelvű írás, mely komoly irodalmi érték is. A BESZÉD szabad, a KÖNYÖRGÉS szó szerinti fordítás latinból; összesen 274, az ismétlõdõ szavakat csak egyszer számítva 190 szóból áll.

219. szám - 2022. december

Pótnevezés - TUDOK

Pótnevezést hirdetünk azoknak a diákoknak, akik lecsúsztak a nevezésről, vagy még most gondolják csak meg magukat a részvétellel kapcsolatban. A pótnevezés határideje: 2022. december 15. (csütörtök, éjfél)
MUHI Béla | a szerző cikkei

5

Az idén remény van arra, hogy a TUDOK a régi kerékvágásban folytatódhat tovább. A
Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáját (TUDOK) hagyományosan minden évben
megrendezik Magyarországon.

Ezen a versenyen a határon túli diákok is részt vehetnek. Hosszú múltra tekint vissza ez a rendezvény, a vajdasági diákokat Muhi Béla gyűjti össze, és mindig nagyszerűen szerepelnek. Az elmúlt években a járvány és a háborús veszély miatt alaposan lecsökkent az érdeklődő diákok és mentorok száma. Legutóbb Szabadkán még szép számban voltunk jelen, azután a gyér jelentkezés miatt regionális válogató versenyeket külföldön, az anyaországban szerveztünk.

A Tudományos Diákkörök XXIII. Kárpát-medencei Konferenciáját (most már hivatalosan így nevezzük) 2023-ban rendezzük meg, a meghosszabbított jelentkezési határidő 2022. december 15.

A jelentkezési hosszabbítás elérhető a www.kutdiak.hu oldalon.  

A mostantól érvényes plakátokat közli a rendezvény honlapja.

Kapcsolódó cikkek

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2024 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor