Tudta-e?
hogy az USA-ban az 50 tagállamból 35-ben a törvény kötelező AIDS-szűrést tartalmaz, sőt New Yorkban 1997-től már az újszülötteket is kötelezően vizsgálják?

163. szám - 2018. április

Diákverseny

Ötletből valóság

II. vajdasági fiatal (agrár)vállalkozói innovációs verseny

4

A kis- és középvállalatok alkotják az európai gazdaság gerincét, kulcsfontosságú munkahelyforrást jelentenek, továbbá számos innováció kezdeményezésében, megalkotásában és piacra juttatásában vállalnak szerepet. Vajdaság területén is több sikeres kis- és középvállalat műdökik az agrárszektorban, melyek nap mint nap számos új piaci kihívással szembesülnek, melyek sokszor innovatív megoldásokat követelnek.

A Pro Scientia Naturae Alapítvány hozzá szeretne járulni a vajdasági agrárvállalkozói légkör erősítéséhez, valamint a kis- és középvállalatok innovációs tevékenységének fejlesztéséhez. Ennek tükrében szervezi meg második alkalommal ezt a versenyt, ahol középiskolás diákok és egyetemi hallgatók dolgoznak ki innovációs megoldásokat, üzleti elképzeléseket valós piaci helyzetek, lehetőségek, problémák ismeretében. Ez egyben kiváló lehetőség a vajdasági (agrár)vállalkozói légkör erősítésére és a kapcsolatépítésre, hiszen egy helyen találkozhatnak a fiatal, kezdő és a tapasztalt vállalkozók, megbeszélhetik a problémákat, új partnerségek, együttműködések alakulhatnak ki.

Az innovációs versenyen középiskolás diákok és egyetemi hallgatók vehetnek részt csapatok formájában (2-3 fős csapatok). Minden csapatnak csapatkapitánya, mentora és neve kell hogy legyen.

Az idei verseny két fordulóból áll, melynek mottója: „ÚTRATERVEZÉS”

Az első fordulóban a csapatoknak egy ötlettervet kell kidolgozniuk (maximum 1000 karakter terjedelemben), amelyhez a következő kulcsszavakat kell felhasználniuk: agrárium, fenntarthatóság, innováció, egészség, energia, kommunikáció, piac, itt.

A csapatok a tervben be tudnak mutatni egy innovációs megoldást, új piaci lehetőséget, új termék kidolgozását, piacra juttatását, új célpiac meghódítását, marketing tervet, technikai-technológiai megoldásokat, új értékesítési módszerek bevezetését stb.

A legjobb, legeredetibb, legkreatívabb terveket készítő csapatok meghívást kapnak a verseny döntőjére, illetve egy szakmai, felkészítő napra, melynek keretében a csapatoknak egy valós üzleti, fejlesztési lehetőséget vagy problémát kell megoldaniuk, amit a döntőn egy szakbizottság előtt mutathatnak majd be.

A verseny minden résztvevője oklevelet kap, a legjobbak jutalomban részesülnek.

Jelentkezési határidő: 2018. április 30.

e-mail cím: innovacios.verseny@gmail.com

Mentori nap: 2018. május 5.

Döntő: 2018. június 2.

Tervezzetek, alkossatok és hódítsátok meg a jövőt! Várjuk a jelentkezéseteket!

Kapcsolódó cikkek

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2024 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor