Tudta-e?
...évente két alkalommal érdemes a légkondicionáló fertőtlenítését is elvégeztetni, mert a berendezések gomba- és baktérium- tenyészetekkel lehetnek tele, a készülék ezért ilyenkor fertőzött levegőt keringet a belső térben?

179. szám - 2019. augusztus

Konferencia

Hagyományos és digitális pedagógia

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete és a GENIUS - a tehetséges diákokért mozgalom harmadik alkalommal szervezte meg a Pedagógiai kihívások a XXI. században című szakmai konferenciát, amelynek témája ezúttal a hagyományos és digitális pedagógia volt.
MUHI Béla | a szerző cikkei

5

Az egynapos konferenciára 2019. június 29-én, szombaton került sor Zentán, a Dr. Berényi János Agrárinnovációs Központban. A konferenciát a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

A rendezvény kezdetén Muhi B. Béla, a konferenciasorozat főszervezője köszöntötte az egybegyűlteket, aki elmondta, hogy a mostani a harmadik ilyen típusú tanácskozás, amelyek közül az elsőre Újvidéken, a másodikra és a harmadikra pedig egyaránt Zentán került sor. A folytatásban Muhi Béla Lépjük át a digitális szakadékot!; Jónás Szabina Légy te is okos bevándorló a digitális világba!; Esztelecki Péter A pedagógusszerep változása a digitális pedagógia világában; Galgó Ferenci Andrea Digitális megoldások a tanulók motiváltságának serkentésére; Virág Zsolt A motiváció és koncentráció problematikája és annak megoldása a XXI. századi oktatásban – okoseszközök és azokon futó szoftverek segítségével; Kulcsár Sarolta Klikkelés és lükkölés napjaink magyar nyelv és irodalom óráin; Stanyó Gábor pedig Virtuális tanterem – gyakorlati példák a virtuális valóság alkalmazására az oktatásban címmel tartott előadást és bemutatót az egybegyűlteknek.

A konferencia előadói kihangsúlyozták, hogy a hagyományos módszereket nem kell kitörölni az oktatásból, hanem a megfelelő egyensúlyt megtalálva, úgy kell azokat ötvözni a digitális pedagógia módszereivel, hogy a pedagógusok a mostani generáció tagjainak az érdeklődését is fel tudják kelteni, hiszen rendkívül fontos, hogy minden esetben a motiváció fenntartása, az információk megértése és a megszerzett tudás gyakorlati alkalmazása legyen az elsődleges cél.

A résztvevők számára a tanácskozás egyik legmeghatározóbb pillanata az volt, hogy kipróbálhatták magukat a digitális tanteremben, ami többek elmondása szerint nemcsak újszerű, hanem maradandó élményt is jelentett számukra.

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2024 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor