Tudta-e?
Mindenki tudja, hogy a spenót sok vasat tartalmaz, ezért aztán a szülők erőszeretettel erőltetik le gyermekeik torkán. Az igazság azonban az, hogy a spenót semmivel sem tartalmaz több vasat, mint bármely más zöldség. A félreértés még az 50-es évekből származik, amikor egy élelmiszerkutató rossz helyre tett egy tizedesvesszőt, így a vizsgálat eredménye tízszeres vastartalmat mutatott a valósághoz képest.

204. szám - 2021. szeptember

Ismeretterjesztő előadások

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének szervezésében nyolcadik éve tart a Tudomány- és művészettörténeti múltunk bemutatása című ismeretterjesztő előadássorozat.

2

Az elmúlt években számos előadás lett szervezve Vajdaság különböző településein, ahol népszerű és aktuális tudományos és ismeretterjesztő témakörök lettek bemutatva.

Az előadásokat sikeres szakemberek, tanárok, orvosok, pszichológusok, mérnökök tartják, de pályakezdő, fiatal diplomások is fel lettek kérve egy-egy előadás megtartására.

2021. szeptember 6-án, Becsén, a Közgazdasági kereskedelmi középiskolában Galgó Ferenci Andrea, közgazdász-tanár tartott előadást Az Euró története címmel, illetve szeptember 9-én A turizmus gazdasági lehetőségei címmel. Az előadásokon több mint húsz diák vett részt.

2021. szeptember 17-én Zentán összesen négy előadás lett megtartva a következő témakörökben:
Dr. Muhi B. Béla: Elérkezett a digitális gazdaság kora?
Dr. Lengyel László: Digitális megoldások a mezőgazdaságban
Szávai Attila, doktorandusz: A digitális gazdaság előnyei és veszélyei
Dr. Kulcsár Sarolta: Digitalizálódik az oktatás: online tananyagok és tanfolyamok

 

Kapcsolódó cikkek

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2024 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor