Tudta-e?
Miért szúrósak a kaktuszok? Leveleik szúrós tövisekké alakultak, mert ez kedvezõbb a száraz területeken élõ növények számára. Így kisebb felületrõl kevesebb nedvességet kell elpárologtatniuk, ez pedig a sivatagban, ahol forrón tűz a nap, és ritkán esik az esõ fontos számukra.

136-137. szám - 2016. január, február

Felhívás

Az év praxisa

Még tart „Az év praxisa a Kárpát medencében” pályázat! Ugye Önnek is van egy története?

1

Hatodik alkalommal indult útjára, ezúttal az Országos Tisztifőorvosi Hivatal szervezésében „Az év praxisa a Kárpát medencében” pályázat. Az elmúlt pályázati években öt esztendő alatt 100 hazai és határon túli remek háziorvos, és legalább ennyi nővér élvezhette páciensei és tágabb környezete elismerését és vehetett részt a nemes versengésben.  

A mozgalommá terebélyesedett pályázat a laikus közönség, a betegek hálájára és köszönetére épül, ugyanakkor várjuk a kórházak, önkormányzatok, polgármesterek, idősotthonok, plébániák, civil és szakmai szervezetek ajánlásait is.

Tavaly több mint 200 pályázó javasolta háziorvosát a pályázat weboldalán, a www.azevpraxisa.hu olvasói pedig 174 467 szavazatot adtak le kedvenceikre. A hálás páciensek mellett özönlöttek a polgármesterek, nyugdíjas klubok, idős otthonok, alapítványok, plébániák ajánlásai. Jelentkezett például Mezőhegyes, Annavölgy, az erdélyi Zágon polgármestere, de jött történet Erdélyből a Szent Jobbik Szociális Központból, meg a Péliföldi Örökzöld Egyesület Idős Otthonából is. Orvosát méltató szép szavakkal írt Csíkszentmárton és Marosvásárhely plébánosa is. Jöttek az ajánlások a nagyvárosokból és a kistelepülésekről, Budapesttől, Bajóton és Tésen át Orgoványig és Szennáig. A Google analízise alapján kiderült, hogy a határon túli beküldők között legtöbb az erdélyi ajánló, de találunk vajdaságit és ukrajnait is.

Reméljük idén is hasonló lelkesedésre számíthatunk, ebben kérjük az Önök segítségét!

Az ajánlásokat az alábbi linken lehet beküldeni: http://www.azevpraxisa.hu/ajanl

Az ajánlások beküldésének határideje: 2016. március 20. 24:00 h.

Idén is ugyanúgy, mint tavaly: a hazai háziorvosok mellett a felvidéki, az ukrajnai, az erdélyi, és a vajdasági magyar orvosok is bekerülhetnek a díjazottak közé. Akár Magyarországon, akár a Felvidéken, akár Erdélyben, de bárhol, bármely magyarlakta területen él, küldje el nekünk saját történetét! Szakítson öt-tíz percet arra, hogy meglepi háziorvosát egy pályázattal, és talán éppen ő nyeri meg az idei nemes versengést!

A beérkezett pályázatokat értékelő zsűri elnöke dr. Szentes Tamás országos tisztifőorvos, társelnök: Dr. Balogh Sándor az ÁNTSZ főosztályvezetője. A zsűri tagjai: Berszán Lajos atya, gyimesfelsőloki plébános, dr. Lenkefi Ida az Egis belkereskedelmi igazgatója, Paor Lilla a hatoscsatorna főszerkesztője, dr. Süveges Szilvia, a tavalyi pályázat hazai nyertese, valamint négy professzor: Dr. Bedros J. Róbert, a Szent Imre Oktató Kórház főigazgatója, Dr. Farsang Csaba a Magyar Hypertonia Társaság örökös tiszteletbeli elnöke, Dr. Kásler Miklós az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója és Dr. Kiss Róbert a Magyar Kardiológiai Társaság elnöke. A bíráló bizottság tagjai a beérkezett ajánlások közül kiválasztják a 10 legjobb hazai, és a 10 legjobb határon túli orvost, a végeredményt pedig az internetes portál szavazói döntik el.

Ha szeretne többet megtudni Az év praxisa a Kárpát medencében pályázatról, kérjük, olvassa részletesen weboldalunkat, www.azevpraxisa.hu bármilyen kérdés vagy észrevétel esetén pedig keressen bennünket a http://www.azevpraxisa.hu/kapcsolat/uzen:admin  linken.

Nagy tisztelettel és szeretettel kérjük, jelölje települése háziorvosát és a vele együtt dolgozó nővért „Az év praxisa a Kárpát medencében” pályázat díjaira, ha elismerésre méltónak találja munkájukat! Bízunk abban, hogy hírül viszik munkatársaik, barátaik körében a pályázat létezését, és segítenek nekünk, a szervezőknek abban, hogy 2016-ban is köszönthessük a legjobb praxisokat határon innen és határon túl!  

Kapcsolódó cikkek

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2024 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor