Tudta-e?
Ha valaki lassú, könnyen mondják rá: lusta mint a lajhár. Német tudósok kiderítették, a lajhár kevésbé lusta mint gondoljuk. Naponta átlagosan 9,6 órát alszik, ami nem számít soknak az állatvilágban, például a piton 18 órát pihen. A lajhár azért lassú, mert nagyon energia szegény a tápláléka, leginkább fakérget és leveleket eszik.

217. szám - 2022. október

Új kötettel bővült „A magyarság megtartó ereje” című sorozat

Kováts-Németh Mária – Szabó Péter – Lévai Attila (szerk.): Tudomány – Művészet – Hit – Erkölcs a Kárpát-medencében. A magyarság megtartó ereje V., Palatia Nyomda és Kiadó Kft., Győr, 2022., ISBN 978-615-5904-50-9, 294 o.
Barátka Agnieszka

6

1995-ben csatlakozott a Magyar Pedagógiai Társaságon belül – a Győr-Moson-Sopron megyei szervezetként működő Magyarságkutató Bizottság a MTA Veszprémi Területi Bizottság munkájához, hogy gazdagodjon más megyék tudományt művelő oktatóinak tevékenységével, s egyben gazdagítsa a tudományos műhelyt a Kárpát-medencei kapcsolataival. A MTA VEAB Magyarságkutató Bizottságának elnöke dr. habil Kováts-Németh Mária CSc egyetemi magántanár, aki 2022 tavaszán leköszönt a posztjáról. Több, mint egy negyedszázad alatti szerzői és szerkesztési munkájának köszönhetően hat „Kárpát-medencei” füzet és öt kötet jelent meg, melyek a Kárpát-medencei találkozásokról és konfe-renciákról tanúskodva a magyar értékek gazdagságáról, az összefogás szükségességéről, a hit – haza – család becsületének megerősítéséről, a kötelesség és felelősség elismerésre méltó örökítéséről szólnak.

2022 tavaszán a MTA Veszprémi Területi Bizottság és a Kodolányi János Egyetem támogatásával készült a „Tudomány – Művészet – Hit – Erkölcs a Kárpát-medencében” című szép kivitelű és igen fontos tanulmánykötet, immár az ötödik kötet „A magyarság megtartó ereje” című sorozatban.

A teljes írás itt olvasható

 

Kapcsolódó cikkek

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2023 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor