Tudta-e?
...melyik a világ legrégibb városa? Jerikó. A Közel-Keleten, a Jordán völgyében épült, és már a Biblia is említi mint erős falakkal körülvett várost. I. e. 7800 táján keletkezett , többször lerombolták és újraépítették. Híres falai gyakran másfél méternyi szélességűre terebélyesedtek, még a felső peremüknél is. A Biblia szerint Józsué, aki Mózes halála után a zsidók kánaáni honfoglalásának vezére lett, és népét az Ígéret Földjére vezette, úgy foglalta el,hogy megparancsolta papjainak, fújjanak bele a kürtjeikbe.A kürtrivalgásra az öles városfalak összeomlottak.

142. szám - 2016. július 1.

A szexualitás téves útjain

A kóros gyermekszeretetről

Azt hinnénk, hogy a szexuális visszaélés mindig brutális, látható nyomokat hagy, holott ez az abúzus főként a rábeszélés, a fenyegetés, az ajándékozás vagy éppenséggel a korrupció eszközeivel él. Tévhit az is, hogy ezek a bántalmazások egyszeriek…
Dr. SÁGI Zoltán

4

Szívósan él köztudatunkban, hogy vannak az emberi szexuális életnek olyan területei, amelyekről nem kulturált, sőt egyenesen nem taná­csos beszélni – ha pedig nem beszélünk róluk, akkor nem is léteznek. Mindennek következménye aztán az, hogy, ha valamilyen oknál fogva ezek a nem szokványos szexuális magatartásformák mégis felszínre kerülnek, a megdöbbenés általános, a felháborodás, a harag, a bosszúért kiáltás határtalan.

Ha megismerjük az emberi szexualitáshoz tartozó kóros működés­formákat – elsősorban a ma leginkább felháborítónak tartott gyermekek iránti kóros szeretet, a pedofília megnyilvánulási formáit – sokat tehetünk azért, hogy legalább a legszűkebb környezetünkben megelőzzük azokat. Mert, ha valahol érvényes a jobb megelőzni a bajt, mint kezelni elve, akkor itt hatványozottan az.

A teljes írás itt olvasható.

Kapcsolódó cikkek

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2018 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor