Tudta-e?
...hogy a világ legrégebbi újságja Svédországban olvasható 1645 óta? A Krisztina királynő parancsára megjelent lap, a Post-och Inrikes Tidningar 2007. januárjától viszont már csak online kiadásban jelenik meg.

151. szám - 2017. április

Jöjj és láss!

Betánia, egy apró falu, amely az olajfák hegyénél található, a magasabban fekvő jeruzsálemivel szembeni lejtőn, ahol Jézus szívesen rejtőzik el 3 kortársa közelében Lázár, Márta és Mária házában azért, hogy akár csak egy rövid időre is, de megtapasztalhassa a családi intim légkört, biztonságot, szeretetet…
Dr. EGRESITS Ferenc bácsai plébános, pápai prelátus

3

Isten csodálatos! Eloltja a lélek szomjúságát, fényt küld, vakságunkba. Nagyböjt lehetőséget nyújt, hogy ismét felfedjük hitünk lényegét, miközben hétköznapjaink pusztáját járjuk a túlzsúfolt napi teendőink közepette. Jó idő arra, hogy a lelkünk is utolérjen minket. Most ennek a rövid bejárt útnak a végén egy hátborzongató evangéliumot találunk, egy barátságról szóló történetet, amelyet elsodort a halál és a reményvesztettség. André Malraux Lázár című regényében: Partizánokat végeztek ki a németek, és titokban az éj leple alatt akarták eltemetni őket. Amikor a koporsók elérték a temetőt, a tengerként visszahúzódó éjszakából előbukkantak a feketébe öltözött asszonyok.

A teljes írás itt olvasható

Kapcsolódó cikkek

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2023 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor