Tudta-e?
A farkasról a legtöbb embernek egy vérengző fenevad jut eszébe, aki nemcsak a mesében falja fel a nagymamát, hanem a való életben is az emberekre támad. A szakértők szerint azonban a farkas ha teheti, messze elkerüli az embert.

140. szám - 2016. május 1.

A komáromi Duna Menti Múzeum természettudományi gyűjteményének történeti áttekintése

A múzeum természettudományi gyűjteménye szlovákiai viszonylatban is a legnagyobbak közé sorolható. E gazdag gyűjteményből az elmúlt évtizedekben számtalan időszaki kiállítást rendeztünk nemcsak Komáromban, hanem más szlovákiai, magyarországi és csehországi múzeumokban is. A természettudományi osztály munkatársai már évek óta aktív társszervezői a biológiai olimpiászoknak és egyéb versenyeknek.
CSÜTÖRTÖKY József múzeumigazgató

5

A múzeum természettudományi gyüjteményének alapjait a Komárom vármegyei és Komárom Városi Történeti és Régészeti Egylet idején, 1886 – 1900 között rakták le. A gyűjtemény legrégebbi tárgyait az a 19 darab paleontológiai lelet alkotta, melyet az őskori és egyéb régészeti leletekkel együtt 1889-től 1897-ig a komáromi Református Kollégium nagytermében állítottak ki, később 1897-től 1900-ig a törvényszéki palotában helyezték el az egylet gyűjteményét.

A teljes cikk itt olvasható.

Kapcsolódó cikkek

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2019 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor