Tudta-e?
Hogy mi a Colosseum? A Colosseum hatalmas amphitheatrum Rómában. Hajdan 50.000 néző fért el benne. A nagyszabású épületet Vespasianus császár idejében kezdték építeni sportversenyek céljára, és kb. i.e. 80-ban Titus uralkodása idejében fejezték be. Az amphiteátrum négyemeletes volt, s mind a négy emelet más - görögöktől átvett - építészeti stílusban készült: dór, ión, korinthoszi és vegyes stílusban.

146. szám - 2016. november 1.

Genetikai ismeretek tanításának gyakorlati lehetőségei a Viszáki Tündérkertben

A természettudományos kompetenciák fejlesztésével komplex, integrált rendszerszemléletű ismeretekhez juttatjuk tanítványainkat, olyan magatartás elemeket is eredményezve, melyek lehetővé teszik a fenntarthatóság kialakítását, gazdasági és társadalmi szinten egyaránt…
HORVÁTH Katalin PhD. Nyugat-magyarországi Egyetem, Bolyai János Gyakorló Gimnázium - Biológia szakvezető tanár

5

A genetikai erőforrások védelme a génmegőrzés célja. A hagyományos fajták megőrzött génállományával lehet csak a mezőgazdaság sikeres. A fenntarthatóság a környezet, a gazdaság és a társadalom szintézisében realizálódik. A fenntarthatóság pedagógiája a környezetpedagógia, melynek célja a felelős, környezettudatos magatartás kialakítása, az emberi élet minőségének fenntartása, javítása, alapvető környezeti ismeretek, valamint magatartási, életviteli minták nyújtásával.

A gimnáziumi korosztály számára a biológia középszintű érettségi vizsgakövetelmény, Környezet és természetvédelem témakörben így fogalmaz: „Térképen ismerje fel hazánk nemzeti parkjait. Ismertesse a lakóhelyéhez legközelebb fekvő nemzeti parkot, ennek fontosabb értékeit.”. Minden nemzeti parknak feladata, az adott tájegységre jellemző gazdasági növények és tenyésztett állatfajták megőrzése.

A teljes írás itt olvasható.

Kapcsolódó cikkek

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2018 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor