Tudta-e?
Hogyan táplálkozik a húsevõ növény? Ezeknek a nönyeknek a leveleik végén tömlõszerû kitüremkedés van, amit kancsónak hívunk. A széle többnyire színes, hogy a rovarokat magához csalogassa. Ha ügyetlenek, a kancsó peremén megcsúsznak és a tömlõ mélyére pottyannak, ahol beleragadnak a lefelé álló ragadós szõrszálakba. A fogságba esett rovarok elpusztulnak a kancsó mélyén és felbomló testükbõl táplálkozik a növény.

145. szám - 2016. október 1.

Oktatás

Erdőpedagógia a Nyugat-magyarországi Egyetemen és a Weihenstephani Főiskolán

Az erdőpedagógia németországi eredetű környezeti nevelési tevékenység, de ma már Európa számos országában szerves része az erdőgazdálkodással foglalkozók közjóléti tevékenységének. Létrejöttét az erdészek/erdőmérnökök szerepkörének második világháborút követő változása hívta életre…
LAMPERT Bálint

8

A környezetvédelmemmel, környezeti neveléssel kapcsolatos problémák megoldására számtalan egyezmény, határozat született az elmúlt negyven évben. A megoldáshoz az egyezmények és határozatok jelentős feladatokat fogalmaztak meg az intézményeknek, az iskoláknak. Ezen kívül az iskolai munkát befolyásoló törvények, tantervek is hangsúlyozzák a környezettudatos magatartás szükségességét. A jó kezdeményezések ellenére a megoldás eseti, ezért tanulmányomban bemutatok egy hazai és egy német (bajor) kezdeményezést és eredményét, amely már több évtizede valósít meg hatékony környezettudatosságra nevelést.

A teljes írás itt olvasható

Kapcsolódó cikkek

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2017 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor