Tudta-e?
...hogy mitõl van a földrengés ? A szilárd földkéreg alatt a Föld képlékeny anyaga állandó, lassú áramlásban van. Ha ezek az áramlások találkoznak egymással, vagy szilárd kéregnek ütköznek, megrendül a Föld. Az óriási Földnek ez csupán apró mozgás, mégis a felszínén házak omlanak össze.

216. szám - 2022. szeptember

Tusolás helyett: mosdókesztyű

A víz ma aranyat ér! A jövőben méginkább így lesz! Egyre kevesebb van belőle, vagy netán nincs is belőle elegendő!
Németből fordította Rózsa Sándor, Zentáról elszármazott vegyészdoktor, a Komment a saját véleménye...

5

Tehát spóroljunk a tiszta vízzel, fogadjuk mag a ZÖLDEK TANÁCSÁT! Ami a jó minőségű, tiszta ivóvizet illeti, ebben Magyarország nagyhatalomnak számít, Vajdaság úgyszintén! Van ahol vég nélkül folyik, szinte kiapadásig... Gondoljunk csak az egykori zentai melegkútra, az oromparti Miskei-fürdőre, és vég nélkül sorolhatnánk tovább a hazai eseteket. Ha ügyesek lennénk, akkor megfoghatnánk az ártézi kutak hőenergiáját, a buborékokban távozó metánt, a hasznos ásványi anyagokat...

A tipp kútfője Baden-Württemberg zöld miniszterelnöke, Winfried Kretschmann. Elég idős ahhoz, hogy a víz nem egy Raindance Select E Handbrause-ból, sem egy Komfort-Duschkopf mit Aromagel-Filter-ból hulljon reá, hanem az udvari esőgyűjtő hordóból.

A szürke sünfrizurás zöld „Sparfuchs” egy sor tanáccsal látta el zöld klientúrája kemény magját: E-autó, napelem, pelletfűtés. „A mosdókesztyű egy használható találmány!” - üzente azoknak, akik a REWE sertéstarja-steak-et választják a biohentes entrecote-je (marhahátszín) helyett.

Nyilván ezt gondolja a németek 76%-a, akik ilyen eszközzel rendelkeznek. Ezzel olyan időkre készülnek föl, amikre visszapillantva mondani lehet: Ők megmosakodtak.

Az RTL talált egy családot (apa, anya, leány), akik hajlandók voltak egy hétig a mosdókesztyű-spórtippet tesztelni. Gyorsan érzékelték a problémás zónát (a hát), a könnyedséget (beszappanozás), a nehézséget ( a szappantól megszabadulni) és az előnyt (peeling-hatás).

A végén leszögezték:

1. Kell még egy mosdókesztyű
2. Egy hét alatt 212 literrel kevesebb vizet fogyasztottak (ez évi 122 €)
3. A tusolás túl szép ahhoz, hogy lemondjanak róla.

Az RTL-család valamit nem gondolt végig. Természetesen a tusolás nélkülözése kifizetődő. Bár fényűző életet nem engedhetnek meg maguknak, de egy olyat, mint a zöldek Baden-Württemberg-ben. Talán egy Jaguar I-Pace EV400 járgányt sem szeretnének, mely a zöld törzsválasztók kedvence. Ezért 630 évig nem szabadna tusolniuk. Napelem és pelletfűtés még gyorsabban jöhet.

Tehát: akinek még nincs mosdókesztyűje, sürgősen szerezzen be egyet! Vele nemcsak a tisztálkodás új dimenziójába lépnek be, hanem egy teljesen új korszellem fürdőszobájába is.

ZEIT, 15. 9. 2022
Waschlappen

KOMMENT

Rövid tusolás és mosdókesztyű jó kombináció. A bőr dörzsölése kitűnő! 2 liter vízzel is le lehet tusolni. Ideális: társunk locsolókannával önti fejünkre az esővizet.

Kapcsolódó cikkek

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2024 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor