Tudta-e?
Hogy a világ legkisebb műholdját 2000-ben bocsátották fel. A Picol-sat-1 és -2 ellenőrző műhold 250 grammos, kártyacsomag nagyságú szerkezet volt, és harminc méter hosszú huzal kötötte őket össze.

141. szám - 2016. június 1.

A természet-gazdálkodási ismeretek átadásának rendszere Magyarországon

A természeti képzéssel, oktatással, neveléssel foglalkozó kutatók a világ minden táján először a tevékenységgel kapcsolatos hagyományokat, kapcsolatokat, (társadalmi, személyes, intézményi stb.), a termeléssel kialakult viszonyokat értékelik…
Dr. MERKEI Attila, agrármérnök

3

Az agrárgazdaság, más kifejezéssel a természetgazdaság jelentőségét csekélynek látják az elemzők, hiszen a nemzetgazdasági tevékenységekből mindössze csak 3-5 százalékos a szerepe Magyarországon a GDP-ben, a legfejlettebb országokban még ennél is kevesebb. A természeti, környezeti értékek társadalomra történő hatásával a klasszikus közgazdaság nem is tud számolni. Én más megközelítésben, talán, a mai divatos szóhasználatban „érték-központú” megközelítésben nézem jelentőségét. Így nézve pedig, bizony vannak a közgazdasági terminológia szerint, egyszerűen nem kifejezhető értékek.

A teljes írás itt olvasható.

Kapcsolódó cikkek

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2024 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor