Tudta-e?
az Atlantai Egyetem kutatói kimutatták, hogy egyetlen ujj megmozdítása 0,1, a lélegzés 1, egy lépés pedig 67 watt teljesítményt jelent!

218. szám - 2022. november

BOYKOTTIERT KATAR!

Focidrukkerek ne olvassák

B. M. Beyer a Bielefeld-i Werkstatt kiadó alapítója, a Deutsche Akademie für Fußball-Kultur tagja. Könyve, a Die Saison der Träumer". D. Shulze-Marmeling (66), futballszerző, szintén tag, egyik könyve a Die Geschichte der Fußball-Europameisterschaft.
Németből fordította és kommentálta Rózsa Sándor, Zentáról elszármazott vegyészdoktor

1

Bojkottáljátok Katart! Állítsuk meg a FIFA-t! Részletek a 2021-es könyvből.

Ki emlékszik még 2010. dec. 2-re, amikor a FIFA-elnök, Sepp Blatter, fölmutatott egy papírt, melyen ez állt: QATAR? A 22 bizottsági tag közül 14 szavazott erre. Rögvest záporoztak a kételyek: VB a sivatag közepén? Egy autoriter mini-államban, ahol azt sem tudják, hogy kerek-e a labda? Noch dazu, a korrupciótól bűzlött az egész. Ez szinte hagyomány. Fél év sem telt el, máris 10 tag került gyanúba.

Sokak számára itt telt be a pohár, pedig ez volt a logikai végkifejlet. A VB évről-évre egyre csak nőtt. A politikai, gazdasági és logisztikai terhek miatt a FIFA nem-demokratikus államokat keresett, ahol a nép nem pofázik bele és a mellényzsebből kifizetik a mulatságot. Ilyen a 2,7 M lakosú Katar, ahol csak 300 000 az állampolgár, a többi jogfosztott nepáli, indiai bangladesi „vendégmunkás”, akik a piszkos munkát végzik el.

Az abszolút monarchiát egy klán irányítja. Németországban is jelen vannak (QIA), a VW-részvények 17%-át birtokolják, harmadikként a listán. A 2009-es Porsche-átvételi problémánál kisegítettek. A 20 tagú VW-felügyelő bizottság 2 tagja katari. De bevásárolták magukat a Siemens-be, a Hapag Lloyd-ba, a Deutsche Bank-ba is. Utóbbit szintén kihúzták a pácból, 2014-ben. A brit Heathrow-reptér 20%-a az övék, a Harrods áruház komplett.

A VB-döntésben nemcsak a FIFA-funkcik sárosak. Nyugati kormányfők megsúgták embereiknek, kire kell szavazni, „mert az ország tudományos kapcsolata igen fontos.” Christian Wulff, akkori német köztársasági elnök is többször repült Doha-ba, vitte a VW-t magával. Székét még meg sem melegítette, máris fogadta Jassim bin Hamad bin Khalifa Al Thani sejket és 3 feleségét. Beszédében méltatta a katari gazdag gázforrásokat. Sarkozy szintén térdre esett a burnuszos sejkek előtt. (Mindezek mögött persze a telhetetlen, pazarló végfogyasztó állampolgár áll. Cirkusz és kenyér. RS).

KOMMENT

Scholz, német kancellár: - Szálem alejkum, Őfensége Nagy Testvér Csókolom Lábujjadat!

Jassim bin Hamad bin Khalifa Al Thani: - Grüss dich Pubi, mi kőne, ha vóna?

Scholz, ném. kan.: Ein bißchen Gas, gászocska, gázika – meg hajolaj, ha lehet.

Jassim bin Hamad bin Khalifa Al Thani: Aztán dollárocskát hosztá-e?

Sch: Hat hajóval, amennyit csak akarsz, majdnem elsüllyedtek.

J: Na, jó, tedd csak le, ide a homokba.

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2024 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor