Tudta-e?
hogy az USA-ban az 50 tagállamból 35-ben a törvény kötelező AIDS-szűrést tartalmaz, sőt New Yorkban 1997-től már az újszülötteket is kötelezően vizsgálják?

Tanítástan

Fizikai kísérletek, amelyeket látni kell

HÄRTLEIN Károly mesteroktató, Budapest

Rendhagyó fizikaórára hívjuk meg a diákokat és tanáraikat. Nemcsak a helyszínen, hanem a számítógép képernyőjén is követhetjük az előadást. Felvételről a korábbi rendezvények is megtekinthetők…Tovább »

Iskola a magasban

Dr. KOVÁTS-NÉMETH Mária

A Százak Tanácsának 17. tanulmánykötete 2015 júniusában jelent meg Iskola a magasban címmel. A Tanács 30 tagja fogalmazta meg véleményét elismerően és javítandó szándékkal az iskoláról, a tanári pályáról, a követendő értékekről, a műveltségről, a vallásról, önazonosságunkról, a megmaradásról…Tovább »

Természeti értékek vizsgálata terepgyakorlatok során

HORVÁTH Katalin középiskolai tanár, PhD doktor jelölt

A környezettudatos magatartás kialakítása az emberi élet minőségének fenntartása érdekében történik. Pillérei az esztétikai tudatosság, a holisztikus szemléletmód, a felelősségteljes gondolkodás, a humánum szellemisége, az etikus értékrend, valamint az elkötelezett cselekvésvágy…Tovább »

Az egészségnevelés iskolai gyakorlata

CSENGER Lajosné igazgató, PhD doktor jelölt

A tanulók egészségtudatos magatartásának kialakítása, fejlesztése érdekében végzett elméleti, tudományos munka nagyon szerteágazó – konferenciák, stratégiák, programok. De vajon ki, hol, mikor ismerteti meg a gyakorlati munka szereplőit, a pedagógusokat az eredményekkel?Tovább »

Boldogságkeresés – emberi kiteljesedés

Dr. KOVÁTS-NÉMETH Mária

Réthy Endréné: ELÉGEDETTSÉG, BOLDOGSÁG, JÓLLÉT tanuló tanárok körében című kiadvány ismertetése…Tovább »

Szorongás nélkül a szorongásról

Dr. SÁGI Zoltán

A neurózisunk béklyójából való szabadulást segíti, ha nem folytjuk el önmegvalósítási igényünket, mely elénk vetíti életünk célját is. Életünk értelmét látva pedig a neurózisunk már nem sorscsapásnak, hanem csupán kihívásnak tűnik fel...Tovább »

Változás és újrakezdés

Dr. SÁGI Zoltán

Életünk során sohasem leszünk teljesen problémamentesek, de élhetünk úgy, hogy csökkentjük az önpusztító viselkedések gyakoriságát...Tovább »

Osztályfőnöki továbbképzés

MUHI Gabriella főszervező beszámolója

Az Apáczai Nyári Akadémia, népszerű nevén az ANyA keretében 2015. július 13-tól 17-ig került megrendezésre az osztályfőnökök szakmai továbbképzése.Tovább »

Természettudományi tanári továbbképzés

MUHI Béla

Az Apáczai Nyári Akadémia keretében 2015. július 6-tól 10-ig került megrendezésre a természettudományos műveltség fokozása céljából szervezett tanári továbbképzés...Tovább »

Miért fontos a tanárok iskolai elégedettsége, jólléte?

Dr. RÉTHY Endréné

Amennyiben rendelkezik a pedagógus elégedettséggel, jólléte átélésével, boldogságra, örömre való készséggel, úgy a pedagógiai munkáját hatékonyabban képes végezni. Tanítványai számára egyéni szükségletükre orientált érzelmi nevelést képes nyújtani…Tovább »

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2023 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor