Tudta-e?
A rulettet Blaise Pascal, francia matematikus találta fel.

Közélet

Határtalan barátságok

FARKAS Zita

Huszonegyedik éve már, hogy határon túli magyar fiatalokat látott vendégül Mesztegnyő, a Somogy megyei falu. Csantavérről nyolcan mentünk az egy hetes Kárpát-medencei ifjúsági találkozóra, amely augusztus 15-től 21-ig tartott.Tovább »

Kincses Tarisznya

MUHI Béla

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete az újvidéki Sonja Marinković Általános Iskolával együttműködve a nyári szünidőben immár nyolcadik alkalommal rendezte meg az általános iskolai Kincses Tarisznya tábort.Tovább »

Vadvirág hagyományőrző és honismereti tábor

VARGA Balázs

Idén 13. alkalommal szervezték meg Adán a Vadvirág hagyományőrző és honismereti tábort.Tovább »

A szülő öröme a boldog gyermek

MUHI Béla

Nyári szakmai találkozó és továbbképzés osztályfőnökök részéreTovább »

Valami fontos történik az űrben

Az Astronomija című folyóirathoz fogható errefelé csak Szlovéniában van – Beszélgetés Aleksandar Zorkić főszerkesztővelTovább »

Thurzó Lajos élete és munkássága

TARI László

„Thurzó Lajos neve szimbólummá lett, s magában hordja az egész vajdasági magyar szellemi életet a második világháború után..."Tovább »

Kárpát-medencei Anyanyelvi Tábor – Setétpatak

TÓTH Béla

2. rész - Az idei GENIUS diákverseny legjobbjai jutalmul nemcsak oklevelet és könyvcsomagot, hanem nyári táborokba részvételi felajánlást is kaptak. Négy diákot vitt el Tóth Béla szaktanár, mentor a setétpataki anyanyelvi táborba.Tovább »

Történelem és magyarság - beszámoló

DULKA Andor

A Történelem és magyarság tanári továbbképzés 2007. július 2 – 7. között zajlott az újvidéki Apáczai Diákotthonban.Tovább »

...Mert tanulni kell!

Miért nem szeretnek a diákok tanulni? Milyen nehézségekkel kell nap-mint nap szembenézniük? Milyen negatív dolog áll mindezek hátterében, ami befolyásolja döntéseiket? Kutatásunk témája ezeknek az igen kényes kérdéseknek a megválaszolása.Tovább »

Kárpát-medencei Anyanyelvi Tábor – Setétpatak

TÓTH Béla

1. rész - Az idei GENIUS diákverseny legjobbjai jutalmul nemcsak oklevelet és könyvcsomagot, hanem nyári táborokba részvételi felajánlást is kaptak. Négy diákot vitt el Tóth Béla szaktanár, mentor a setétpataki anyanyelvi táborba.Tovább »

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2019 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor