Tudta-e?
Hogyan táplálkozik a húsevõ növény? Ezeknek a nönyeknek a leveleik végén tömlõszerû kitüremkedés van, amit kancsónak hívunk. A széle többnyire színes, hogy a rovarokat magához csalogassa. Ha ügyetlenek, a kancsó peremén megcsúsznak és a tömlõ mélyére pottyannak, ahol beleragadnak a lefelé álló ragadós szõrszálakba. A fogságba esett rovarok elpusztulnak a kancsó mélyén és felbomló testükbõl táplálkozik a növény.

Technika

Pinoccio motorja

Ahogy a környezettudatos gondolkodás egyre jobban terjed, vele együtt az elektromos hajtású járműkoncepciók is. A városi közlekedés egyik legpraktikusabb formája az elektromos motor, vagy bicikli – ki hogy nevezi.Tovább »

Környezettudatos porszívók

Porszívók tengeri szemétbőlTovább »

Áramot termelő focilabda

Olyan focilabdát fejlesztett ki két amerikai egyetemi hallgató, amely tárolja a rúgások energiáját. A labda ott lehet hasznos, ahol egyáltalán nincs elektromosság, és mobiltelefonokat vagy LED-lámpákat lehet üzemeltetni veleTovább »

A legszebb mikroszkópos fotó

Fátyolkalárvát, mikrochip felszínét és hangyafejet ábrázoló fotókat is díjaztak a Nikon által szervezett Small World mikrofotográfiás versenyen.Tovább »

A Quatrelle jubíleuma

dr MUHI B. Béla

A világ minden táján forgalmazták, több mint 8 millió példány készült belőle, és a legenda még ma is élTovább »

Robogó indiánok

dr MUHI B. Béla

A Harley-Davidson és az Indian motorkerékpárok éppolyan védjegyeivé váltak az Egyesült Államoknak, mint a Coca-Cola vagy a MarlboroTovább »

Közösségi oldal időseknek

Az időskori elbutulástól szenvedők számára is könnyen kezelhető felhasználói felületet biztosító közösségi oldal, egyfajta "Facebook Light" kifejlesztésén dolgoznak a norvég szakemberek.Tovább »

Hruscsov bosszúja

dr MUHI B. Béla

A szovjet világ egyik meghatározó eleme volt, olcsó és strapabíró, sőt James Bond mellett is feltűnt a Goldeneye című filmbenTovább »

Luxus és presztízs

dr MUHI B. Béla

Még Elvis Presley is a Cadillacel járt, a rózsaszín Fleetwood Series 60-as a rock and roll korszak egyik jelképe voltTovább »

A villamos szélerőművek biztonsága

MUHI Béla

A szélenergia hasznosításának perspektívái igen jók, és a felhasználás szükségességét már senki sem kérdőjelezi meg.Tovább »

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2021 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor