Tudta-e?
Hogy a világ legkisebb műholdját 2000-ben bocsátották fel. A Picol-sat-1 és -2 ellenőrző műhold 250 grammos, kártyacsomag nagyságú szerkezet volt, és harminc méter hosszú huzal kötötte őket össze.

Technika

Közösségi oldal időseknek

Az időskori elbutulástól szenvedők számára is könnyen kezelhető felhasználói felületet biztosító közösségi oldal, egyfajta "Facebook Light" kifejlesztésén dolgoznak a norvég szakemberek.Tovább »

Hruscsov bosszúja

dr MUHI B. Béla

A szovjet világ egyik meghatározó eleme volt, olcsó és strapabíró, sőt James Bond mellett is feltűnt a Goldeneye című filmbenTovább »

Luxus és presztízs

dr MUHI B. Béla

Még Elvis Presley is a Cadillacel járt, a rózsaszín Fleetwood Series 60-as a rock and roll korszak egyik jelképe voltTovább »

A villamos szélerőművek biztonsága

MUHI Béla

A szélenergia hasznosításának perspektívái igen jók, és a felhasználás szükségességét már senki sem kérdőjelezi meg.Tovább »

Sir Yugo

dr MUHI B. Béla

Országunk autóipari büszkeségét, a Jugót már korábban nyugdíjaztatták, ám népszerűsége úgylátszik töretlen. Nemrég Angliában (is) megalapították a Jugó rajongók klubbját.Tovább »

Kormányfői luxus

dr MUHI B. Béla

A luxusautókra is nagy az igény a földgolyó egyes tájain. Nehezen elhihető, de egy Rolls Royce, Bentley, Bugatti, vagy Maybach modellre akár éveket is várnak a dúsgazdag megrendelők.Tovább »

Száz éves a Chevrolet

dr MUHI B. Béla

Az amerikai álom jubileumaTovább »

Elektromos törpe

dr MUHI B. Béla

Töretlenül növekszik a kis, városi autók népszerűsége világszerte. A modellek fokozatosan zsugorodnak, mind kisebb parkolóhelyet igényelnek, fogyasztásuk csökken.Tovább »

Magát tölti a jövő laptopja

A nanotechnológiai kutatások fejlődésével hamarosan megjelenhetnek a billentyűzet használatával elektromos áramot termelő laptopokTovább »

Skoda

Emil von Skoda gépműhelyeit, kovácsüzemeit és szerszámkészítő műhelyeit 1899-ben Skoda Művek néven egyesítette, létrehozva Európa egyik legnagyobb, 37 ezer embert foglalkoztató ipari komplexumát.Tovább »

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2017 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor