Tudta-e?
A madarak repülésének elősegítésére a végtagokat alkotó csöves csontok levegővel teltek, így könnyebbek.

Technika

Újrahasználható papírlap

Jön a 100-szor használható papír: a Xerox találmányán a szöveg 24 órán keresztül lesz olvasható, majd fokozatosan eltűnik róla.Tovább »

A sólyom szárnyán

dr MUHI B. Béla

Egykoron amikor (nagy) országunk poros utait a Tomos, a Puch, az NSU márkák uralták igazi betyárnak számított az aki Moto Guzzin közlekedett. Az olasz márkát még a rendőrség és a katonaság is „alkalmazta” soraiban.Tovább »

Az e-mail

Az e-mail az angol electronic mail kifejezésből származik, ami „elektronikus posta”-ként vagy „villanyposta”-ként fordítható le, de használatban van a drótposta és villámposta kifejezés is.Tovább »

Kirándulás az űrbe

Az utóbbi időben egyre inkább reflektorfénybe kerül egy olyan futurisztikus szolgáltatás, mely mind nagyobb érdeklődésnek örvend világszerte. Az űrturizmusnak egyre több hódolója akad, igaz egyelőre csak a dúsgazdagok körében.Tovább »

A hatásos PowerPoint prezentáció technikai és tartalmi elemei

Mgr. Námesztovszki Zsolt, www.namesztovszkizsolt.com

2. részTovább »

Lift-történelem

1852-ben egy ember segített megváltoztatni a világ városainak arculatát. Ebben az évben találta fel Elisha Graves Otis a biztonsági felvonót.Tovább »

A hatásos PowerPoint prezentáció technikai és tartalmi elemei

Mgr. Námesztovszki Zsolt, www.namesztovszkizsolt.com

1. részTovább »

Családi izomgép

dr MUHI B. Béla

A vérbeli Porsche-rajongók rémhírként fogadták az újdonságot: orrmotoros, négyajtós és hatalmas csomagterű modellel rukkolt elő a legendás német gyár.Tovább »

A gépcsoda

A BMW R7-es motorkerékpár korát meghazudtoló újításokkal, technikai elemekkel, stílusjegyekkel, aerodinamikus külsővel volt ellátva.Tovább »

Repülés

Lehet valami a repülõgép tervekben, mert a politikusok úgy harapnak rájuk, mint a hal a szép kövér csalikukacra. 1930-ban, a cardingtoni Lord Thomson volt a Légügyi Miniszter, és vágyai netovábbja a brit léghajó, az R101 volt.Tovább »

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2022 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor