Tudta-e?
Ha a Föld történetét egy évnek feleltetjük meg, akkor április eleje táján jelent meg az élet, az emberek pedig Szilveszter előtt pár perccel érkeztek.

91. szám - 2011. december 01.

Motorvilág

Pinoccio motorja

Ahogy a környezettudatos gondolkodás egyre jobban terjed, vele együtt az elektromos hajtású járműkoncepciók is. A városi közlekedés egyik legpraktikusabb formája az elektromos motor, vagy bicikli – ki hogy nevezi.

Amellett, hogy nem szennyezik a környezetet még gazdaságosak is, főleg a mai benzinárakat alapul véve. A Biona elnevezésű motor-koncepció a spanyol designer - Jordi Poblet Pedrol fejéből pattant ki. Eddig szokatlan módon a fa alkotóelemekre koncentrál, így a jármű maximálisan a minőség hangulatát kelti. Tervezőnk persze nem Pinoccio-nak készített biciklit, így a stílus kedvéért látványos krómozott fémbetétek is helyet kaptak az alkatrészek között. A szerkezethez elengedhetetlen mennyiségű műanyag is található az alkotóelemek között, de főképp a fa és fém hangsúlyos. Részleteiben egészen formabontó megoldásokat tartalmaz, főképp a kerekeket nézve. Az egyedi megjelenés összekötve a természet védelmével, talán meggyőzi majd a mostani fiatal társadalmat, egy helyesebb gondolkodásról, mivel a piac eddigi hasonló elektromos kerékpárjai maximum a nyugdíjasokat tudták. Praktikus megoldásnak tűnnek az apró és színes akkumulátorok, melyek akár egy hölgy táskájában is elférnek.

A Biona minden bizonnyal a gazdagabb rétegnek szánt egyedi és minőségi termék lesz, mely remélhetőleg túllép a koncepciós állapoton. Amennyiben fenntartása és fogyasztási adatai nem térnek el nagyban az átlagtól, úgy biztosra vehetjük, hogy egy piacképes ötletről beszélünk.ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2022 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor