Tudta-e?
...hogy a víz körforgása révén a tengerből naponta 136 000 köbkilométer víz kerül eső, hó és jég alapjában a szárazföldre?

Tanítástan

A nemzet tehetségeiért

Máriás Endre, Magyar Szó

Vajdasági pedagógusokat is kitüntettek szerdán este a budapesti Nemzeti Színházban megtartott Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért díjak átadása alkalmából szervezett ünnepségenTovább »

Megtévesztés, félrevezetés - A hazugság pszichológiája

Dr. SÁGI Zoltán

Az igazmondás háttérbe szorítása, a hazugság mindennapjaink szerves része. Bármennyire is igyekszünk távol tartani magunktól…Tovább »

Természettudományos műveltség

MUHI Béla

A XIII. Apáczai Nyári Akadémia elnevezésű tanári továbbképzés természettudományi szekciója igen tartalmasnak bizonyult…Tovább »

A fizika tanítása

DOBÓ László

Az iskolában igen érdekes és tanulságos fénytani kísérleteket lehet végezni a lézerek segítségével. Ezzel kapcsolatban mutatunk be egy tanórát…Tovább »

XIII. Apáczai Nyári Akadémia

MUHI Béla

A vajdasági magyar pedagógusok körében jól ismert és igen népszerű az Apáczai Nyári Akadémia (ANyA) elnevezésű pedagógus továbbképzés, mely ezúttal 2013. július 8-án kezdődik Újvidéken…Tovább »

Evészavarok – testképzavarok: Az anorexia és a bulimia

Dr. SÁGI Zoltán

A tanulóifjúság körében elterjedtek a különböző evési szokások: fogyókúrázás, hashajtók használata, időnkénti önhánytatás, a kóros soványság…Tovább »

Muhi Béla életműdíjat kapott

A budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban 2013. március 23-án az Országos Tehetségnap keretében megrendezett ünnepségen adták át a rangos kitüntetést…Tovább »

Harag a fejlődő személyiségben

Dr. SÁGI Zoltán

Elfojtani vagy kifejezni? Ha a haragot nem tanuljuk meg helyesen kezelni, ha nincs lehetőség rá, hogy azt kimutathassuk, akkor indulataink egyetlen lehetséges irányba indulnak el: befelé…Tovább »

Pedagógusportré - Pecze Rózsa

MUHI Béla

Mérnöktanárként dolgozik Adán a Műszaki Középiskolában. 2011-ben elnyerte a Pedagógus Kutatói Pályadíjat. A Magyar Trikolór Tizenkét Hónapja pályázaton 2012. októberében fotójával első díjat nyert.Tovább »

Amit magunkkal hozunk - továbbadjuk?

Amikor a testi fenyítés dominál - Amikor szavakkal bántanakTovább »

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2023 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor