Tudta-e?
A nagyvárosi lakásokban a szobanövények a kintről beáradó szennyeződés 20-30%-át is képesek elnyelni.

121. szám - 2014. október 01.

Meggyőzés és befolyásolás

Sebezhetőségünk valósága

Mindennapjainkban sokszor megtörténik velünk, hogy olyan köte¬lezettséget vállalunk, olyan döntéseket hozunk, amelyeket később megbánunk. Ez mindaddig a kiszolgáltatottság és bizonytalanság állapotát idézi elő bennünk, amíg nem ismerjük fel a befolyásoló erők eredetét és hatásmechanizmusát.
Dr. SÁGI Zoltán

7

Profit orientáltságú világunkban az egyes ember meggyőzése egy meghatá­rozott ügy érdekében, annyira tökéletessé vált már, hogy szinte észrevétlenül ejtenek át, csapnak be bennünket, leszünk csoportérdekek elkötelezettjei. De a meggyőzés eszközei felismerhetők, befolyásolhatóságunk saját magunk számára is láthatóvá tehető, és ez által elkerülhetjük a csapdákat, illetve - magunk is alkalmazva a befolyásolás módszereit - saját céljaink elérése nagyobb sikerrel járhat. Merthogy a befolyásolás eszközeit mindannyian alkalmazzuk, még ha nem is mindig tudatosan, nem is mindig szándékosan.

A következő sorozatban azt vizsgáljuk meg, melyek a meggyőzés eszközei, hogyan válunk befolyásolhatóvá, és milyen helyzetekben leszünk sebezhetőkké.

A teljes cikk itt olvasható.

Az itt közölt írás a Vajdasági Magyar Tankönyv Tanács szervezésében megjelent tanári kézikönyvből származik, melynek címe: A kötődés hálói - Személyiségműködés a mindennapokban
Szerző: Dr. med. Sági Zoltán, neuropszichiáter, pszichoterapeuta, csoportanalitikus.
Ez a kiadvány a magyarországi Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkársága támogatásával jelent meg Újvidéken 2014-ben az Árgus kiadásában.
A kiadvány szerkesztője Muhi Béla.

Kapcsolódó cikkek

    ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2024 Fókusz. Minden jog fenntartva!
    Design by predd | Code by tibor