Tudta-e?
... hogy csillagászok számításai szerint Tejútrendszerünkben évente három csillagrobbanás következik be?

Diákoldal

XIV. GENIUS konferencia

MUHI Béla

Újvidéken a Svetozar Marković Gimnáziumban 2016. május 14-én, tizennegyedik alkalommal kerül sor a tehetséges középiskolás diákok hagyományos GENIUS konferenciájára és vajdasági szintű versenyére. A korábbi évekhez hasonlóan a diákok szekciónként mutatják be kutatásaik, alkotó jellegű tevékenységeik eredményeitTovább »

Gloria Victis

Kárpát-medencei középiskolai történelmi vetélkedőTovább »

Megrendezték a XVII. Fizika-kémia általános iskolai tehetséggondozó diáktábort

MUHI Béla

A hagyományos vajdasági fizika-kémia tehetséggondozó diáktábort tizenhetedik alkalommal Horgoson rendezték meg 2016. január 8-10. terminusban. A rendezvényre a GENIUS tehetséggondozó mozgalom keretében került sor…Tovább »

X. Ribár Béla emlékverseny fizikából

MUHI Béla

Az idei általános iskolai fizikaverseny vajdasági döntője 2016. ápr. 9-én lesz 9 órai kezdettel a horgosi Kárász Karolina Általános Iskolában…Tovább »

IV. Iskolák közötti fogyasztóvédelmi diákverseny

VUJIČIĆ Sava

A zentai Fogyasztóvédelmi Központ és a Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola az idén is megszervezi a községi fogyasztóvédelmi diákversenyt, melyre március 11-én kerül sor. A legjobbak eljutnak Újvidékre a GENIUS tartományi konferenciára és versenyre.Tovább »

XVI. Vajdasági Regionális TUDOK

MUHI Béla

A Vajdasági Regionális TUDOK konferenciára 2015. december 5-én kerül sor a zentai Egészségügyi Középiskolában. Helyi szervező Gere Anikó tanárnő. Programtervezet és szekcióbeosztás…Tovább »

XV. Kovács Sztrikó Zoltán Fizika-Kémia Diákverseny

MUHI Béla

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete a GENIUS tehetséggondozó mozgalom keretében 2016. január 8-án 10 órai kezdettel tizenötödik alkalommal rendezi meg a vajdasági szintű kétfordulós fizika-kémia általános iskolai diákversenyt.Tovább »

TUDOK 2016

MUHI Béla

A Kutató Diákok Országos Szövetsége és a Kutató Diákokért Alapítvány a 2015/16-os tanévben is meghirdeti a Tudományos Diákkörök XVI. Országos Konferenciáját.Tovább »

Kis fizikusok sikerei

MUHI Béla

A rendezvény célja a fizikából tehetséges tanulók felkutatása és felkarolása, a tehetségnevelés serkentése...Tovább »

Lezajlott a XIII. GENIUS konferencia

MUHI Béla

Az újvidéki Svetozar Marković Gimnáziumban 2015. május 16-án tizenharmadik alkalommal került megrendezésre a GENIUS konferencia, a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének (VMPE) egyik legrangosabb rendezvénye.Tovább »

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2019 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor