Tudta-e?
hogy az emberi szervezet víztartalma a kor előrehaladtával csökken? Az újszülött szervezete 72, a felnőtté átlagosan 60, míg az idős emberé 50%-ban tartalmaz vizet.

Diákoldal

Lezajlott a XIV. GENIUS konferencia

MUHI Béla

Újvidéken 2016. május 14-én megrendezték a XIV. GENIUS konferenciát, a kutató diákok hagyományos megmérettetését…Tovább »

GENIUS – FRISS HÍREK

MUHI Béla

A kutató diákok és mentoraik kérésére a GENIUS konferencia bejelentkezést meghosszabbítjuk. A jelentkezési lapot és a szakdolgozatot 2016. május 11. éjfélig lehet beküldeni (elegendő elektronikusan).Tovább »

Lezajlott a X. Ribár Béla emlékverseny fizikából

MUHI Béla

Farkas Réka és Szűcs Dóra, a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola tanulói végeztek az első helyen. Felkészítő tanáruk Vastag Attila. Ők jutnak el a magyarországi Eötvös Loránd Fizikai Társulat által megszervezésre kerülő XXVI. Öveges József Kárpát-medencei Fizikaverseny döntőjére, és 2016. május 20-én Győrben a Kazinczy Ferenc Gimnáziumban képviselhetik a vajdasági diákokat.Tovább »

IX. Vajdasági Diák Menedzsment Bajnokság

dr MUHI B. Béla

A GENIUS tehetséggondozó mozgalom keretében a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete és a Fókusz tudománynépszerűsítő elektronikus folyóirat szerkesztősége meghirdeti a kilencedik Vajdasági Diák Menedzsment Bajnokságot…Tovább »

IV. Vajdasági Fogyasztóvédelmi Diákverseny

dr MUHI B. Béla

A GENIUS - a tehetséges diákokért mozgalom keretében május 14-én Újvidéken negyedik alkalommal rendezik meg a tartományi szintű diákversenyt, melynek témája a fogyasztóvédelemmel kapcsolatos megfigyelés, kutatás, elemzés…Tovább »

XIV. GENIUS konferencia

MUHI Béla

Újvidéken a Svetozar Marković Gimnáziumban 2016. május 14-én, tizennegyedik alkalommal kerül sor a tehetséges középiskolás diákok hagyományos GENIUS konferenciájára és vajdasági szintű versenyére. A korábbi évekhez hasonlóan a diákok szekciónként mutatják be kutatásaik, alkotó jellegű tevékenységeik eredményeitTovább »

Gloria Victis

Kárpát-medencei középiskolai történelmi vetélkedőTovább »

Megrendezték a XVII. Fizika-kémia általános iskolai tehetséggondozó diáktábort

MUHI Béla

A hagyományos vajdasági fizika-kémia tehetséggondozó diáktábort tizenhetedik alkalommal Horgoson rendezték meg 2016. január 8-10. terminusban. A rendezvényre a GENIUS tehetséggondozó mozgalom keretében került sor…Tovább »

X. Ribár Béla emlékverseny fizikából

MUHI Béla

Az idei általános iskolai fizikaverseny vajdasági döntője 2016. ápr. 9-én lesz 9 órai kezdettel a horgosi Kárász Karolina Általános Iskolában…Tovább »

IV. Iskolák közötti fogyasztóvédelmi diákverseny

VUJIČIĆ Sava

A zentai Fogyasztóvédelmi Központ és a Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola az idén is megszervezi a községi fogyasztóvédelmi diákversenyt, melyre március 11-én kerül sor. A legjobbak eljutnak Újvidékre a GENIUS tartományi konferenciára és versenyre.Tovább »

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2019 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor