Tudta-e?
hogy világszerte egymilliárdra tehető a vegetáriánusok száma?

Diákoldal

III. Vajdasági Fogyasztóvédelmi Diákverseny

dr MUHI B. Béla

A GENIUS - a tehetséges diákokért mozgalom keretében megrendezésre kerülő verseny témája a fogyasztóvédelemmel kapcsolatos megfigyelés, kutatás, elemzés.Tovább »

VIII. Vajdasági Diák Menedzsment Bajnokság

dr MUHI B. Béla

A GENIUS tehetséggondozó mozgalom keretében a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete és a Fókusz tudománynépszerűsítő elektronikus folyóirat szerkesztősége meghirdeti a nyolcadik Vajdasági Diák Menedzsment Bajnokságot.Tovább »

Felfedezettjeink

A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács évek óta nagy érdeklődés mellett hirdeti meg Felfedezettjeink pályázatát. Jelen felhívásunkkal a 2013, illetve 2014 folyamán felfedezett fiatal tehetségekre szeretnénk figyelmet fordítani.Tovább »

Országos Szilárd Leó fizikaverseny

MUHI Béla

Az Eötvös Loránd Fizikai Társulat, a paksi Energetikai Szakközépiskola és Kollégium és a Szilárd Leó Tehetséggondozó Alapítvány a 2014/2015. tanévre meghirdeti az Országos Szilárd Leó fizikaversenyt az általános és a középiskolák tanulói számára.Tovább »

IX. Ribár Béla emlékverseny fizikából

MUHI Béla

A GENIUS tehetséggondozó mozgalom keretében a vajdasági hagyományos általános iskolai fizikaversenyt ezúttal 2015. április 4-én Horgoson rendezik meg az Október 10. Általános Iskolában…Tovább »

Egy nap műholdak nélkül

Bár az űrkorszak nincs még 60 éves, a 21. századra a műholdas szolgáltatások mindennapjaink átfogó részévé váltak, még ha nem is tudatosul ez mindig bennünk.Tovább »

Kutató diákok sikerei

MUHI Béla - A felvételeket Lukács Zsolt készítette

A vajdasági kutató diákok 7 szekcióban 55 előadást tartottak. Teljesítményüket 21 tagú rangos szakbizottság értékelte. 18 továbbjutó a nemzetközi konferenciára...Tovább »

XV. TUDOK vajdasági regionális konferencia

MUHI Béla

A rendezvényre Újvidéken a Svetozar Marković Gimnáziumban kerül sor 2014. november 29-én 9.30 órai kezdettel. Bemutatkoznak a vajdasági kutató diákok.Tovább »

Sajó Károly Kárpát-medencei környezetvédelmi csapatverseny

A verseny lehetőséget biztosít a versenyzők tudásának felmérésére és a megmérettetésre, motiválja a tanulókat további ismeretek megszerzésére, a természettudományos pályaválasztásraTovább »

„Én így tanítanám az informatikát.”

Fülemüle tehetségkutató informatika verseny 2015.Tovább »

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2017 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor