Tudta-e?
hogy a Föld felé áradó napsugárzásnak csaknem a negyedét a felhők verik vissza a világűrbe!

Diákoldal

XV. Kovács Sztrikó Zoltán Fizika-Kémia Diákverseny

MUHI Béla

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete a GENIUS tehetséggondozó mozgalom keretében 2016. január 8-án 10 órai kezdettel tizenötödik alkalommal rendezi meg a vajdasági szintű kétfordulós fizika-kémia általános iskolai diákversenyt.Tovább »

TUDOK 2016

MUHI Béla

A Kutató Diákok Országos Szövetsége és a Kutató Diákokért Alapítvány a 2015/16-os tanévben is meghirdeti a Tudományos Diákkörök XVI. Országos Konferenciáját.Tovább »

Kis fizikusok sikerei

MUHI Béla

A rendezvény célja a fizikából tehetséges tanulók felkutatása és felkarolása, a tehetségnevelés serkentése...Tovább »

Lezajlott a XIII. GENIUS konferencia

MUHI Béla

Az újvidéki Svetozar Marković Gimnáziumban 2015. május 16-án tizenharmadik alkalommal került megrendezésre a GENIUS konferencia, a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének (VMPE) egyik legrangosabb rendezvénye.Tovább »

IX. Alkotmány és állampolgári jogok diákverseny

MUHI Béla

A GENIUS tehetséggondozó mozgalom keretében az alkotmány és állampolgári jogok témakörből kilencedik alkalommal kerül sor kétfordulós vajdasági szintű középiskolai diákversenyre.Tovább »

XIII. GENIUS konferencia

MUHI Béla

Tizenharmadik alkalommal kerül sor a tehetséges középiskolás diákok hagyományos GENIUS konferenciájára és vajdasági szintű versenyére. A korábbi évekhez hasonlóan a diákok szekciónként mutatják be kutatásaik, alkotó jellegű tevékenységeik eredményeit…Tovább »

III. Vajdasági Fogyasztóvédelmi Diákverseny

dr MUHI B. Béla

A GENIUS - a tehetséges diákokért mozgalom keretében megrendezésre kerülő verseny témája a fogyasztóvédelemmel kapcsolatos megfigyelés, kutatás, elemzés.Tovább »

VIII. Vajdasági Diák Menedzsment Bajnokság

dr MUHI B. Béla

A GENIUS tehetséggondozó mozgalom keretében a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete és a Fókusz tudománynépszerűsítő elektronikus folyóirat szerkesztősége meghirdeti a nyolcadik Vajdasági Diák Menedzsment Bajnokságot.Tovább »

Felfedezettjeink

A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács évek óta nagy érdeklődés mellett hirdeti meg Felfedezettjeink pályázatát. Jelen felhívásunkkal a 2013, illetve 2014 folyamán felfedezett fiatal tehetségekre szeretnénk figyelmet fordítani.Tovább »

Országos Szilárd Leó fizikaverseny

MUHI Béla

Az Eötvös Loránd Fizikai Társulat, a paksi Energetikai Szakközépiskola és Kollégium és a Szilárd Leó Tehetséggondozó Alapítvány a 2014/2015. tanévre meghirdeti az Országos Szilárd Leó fizikaversenyt az általános és a középiskolák tanulói számára.Tovább »

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2018 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor