Tudta-e?
...hogy Svédországban, Izlandon és Norvégiában teljesen tiltják a mesterséges élelmiszer-színezékeket?

Technika

TESLA FEST 2007

MUHI Béla

Újvidéken megrendezték a tudás, az újítások és a találmányok hagyományos nemzetközi fesztiváljátTovább »

Nincs elég hely a monitoron

Baji Zsolt

Ha egyszerre két vagy több monitorunk lenne, jobban szétpakolhatnánk a dolgainkat, párhuzamosan több munkát is végezhetnénk. Van megoldás: virtuális monitorok létrehozása.Tovább »

Régi bánáti találmányok

5. rész - A 19. század végén és a 20. század elején Bánátban is akadtak agyafúrt, csavaros eszű emberek, akik nem szűkölködtek leleményességben s ennek köszönhetően több érdekes találmány, kevésbé ismert vagy régen elfeledett újítás született.Tovább »

Régi bánáti találmányok

NÉMETH Ferenc

4. rész - A 19. század végén és a 20. század elején Bánátban is akadtak agyafúrt, csavaros eszű emberek, akik nem szűkölködtek leleményességben s ennek köszönhetően több érdekes találmány, kevésbé ismert vagy régen elfeledett újítás született. ...Tovább »

Cyborgok és mesterséges intelligencia

MUHI Béla

Ipari robotok, androidok, mesterséges intelligenciával rendelkező szerkezetek. Az ember további rendületlen felemelkedése ez, vagy félelmetes teremtmények megalkotása következik?Tovább »

A bionikus ember

Összeállította FARAGÓ Erik, második osztályos tanuló

A Cyborgok és mesterséges intelligencia című cikk folytatásaként bemutatjuk az emberi test mechanikus eszközökkel való kiegészítésére szolgáló műszerveket.Tovább »

ADSL Szerbiában?

BAJI Zsolt

Hír szerint nálunk nemrég megduplázódtak az ADSL sebességek, ennek ellenére sokan panaszkodnak.Tovább »

Ablaktörlő mechanizmus CAD-ben

Az iskolában az Internetet böngészve rátaláltunk egy álláshirdetésre. A cikkben az állt, hogy a Bosch cég tervezőmérnököket keres CAD ismeretekkel ablaktörlő rendszerek tervezésére.Tovább »

Régi bánáti találmányok

NÉMETH Ferenc

3. rész - A 19. század végén és a 20. század elején Bánátban is akadtak agyafúrt, csavaros eszű emberek, akik nem szűkölködtek leleményességben s ennek köszönhetően több érdekes találmány, kevésbé ismert vagy régen elfeledett újítás született.Tovább »

Hogyan óvjuk optikánkat a portól?

PÁSZTOR Sándor

Az optikatisztítás nagy tapasztalatot, szakértelmet, és néhány speciális eszközt igényel. Ezek hiányában a régi mondás érvényes: A poros optika jobb, mint a karcos.Tovább »

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2023 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor