Tudta-e?
...ha naponta folyamatosan fogyasztunk néhány mandulát, akkor megelőzhetjük a koleszterin képződését és lerakodását az erekben, ugyanis így a test elegendő esszenciális zsírhoz jut?

Tanítástan

Az egészségnevelés iskolai gyakorlata

CSENGER Lajosné igazgató, PhD doktor jelölt

A tanulók egészségtudatos magatartásának kialakítása, fejlesztése érdekében végzett elméleti, tudományos munka nagyon szerteágazó – konferenciák, stratégiák, programok. De vajon ki, hol, mikor ismerteti meg a gyakorlati munka szereplőit, a pedagógusokat az eredményekkel?Tovább »

Boldogságkeresés – emberi kiteljesedés

Dr. KOVÁTS-NÉMETH Mária

Réthy Endréné: ELÉGEDETTSÉG, BOLDOGSÁG, JÓLLÉT tanuló tanárok körében című kiadvány ismertetése…Tovább »

Szorongás nélkül a szorongásról

Dr. SÁGI Zoltán

A neurózisunk béklyójából való szabadulást segíti, ha nem folytjuk el önmegvalósítási igényünket, mely elénk vetíti életünk célját is. Életünk értelmét látva pedig a neurózisunk már nem sorscsapásnak, hanem csupán kihívásnak tűnik fel...Tovább »

Változás és újrakezdés

Dr. SÁGI Zoltán

Életünk során sohasem leszünk teljesen problémamentesek, de élhetünk úgy, hogy csökkentjük az önpusztító viselkedések gyakoriságát...Tovább »

Osztályfőnöki továbbképzés

MUHI Gabriella főszervező beszámolója

Az Apáczai Nyári Akadémia, népszerű nevén az ANyA keretében 2015. július 13-tól 17-ig került megrendezésre az osztályfőnökök szakmai továbbképzése.Tovább »

Természettudományi tanári továbbképzés

MUHI Béla

Az Apáczai Nyári Akadémia keretében 2015. július 6-tól 10-ig került megrendezésre a természettudományos műveltség fokozása céljából szervezett tanári továbbképzés...Tovább »

Miért fontos a tanárok iskolai elégedettsége, jólléte?

Dr. RÉTHY Endréné

Amennyiben rendelkezik a pedagógus elégedettséggel, jólléte átélésével, boldogságra, örömre való készséggel, úgy a pedagógiai munkáját hatékonyabban képes végezni. Tanítványai számára egyéni szükségletükre orientált érzelmi nevelést képes nyújtani…Tovább »

Magyar Templeton Program

A felhívást közzéteszi: MUHI Béla

A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége felhívja a fiatalok figyelmét egy rendkívüli pályázati lehetőségre…Tovább »

A szemét illegális lerakása

BODÓ Anikó, DUBORSZKY Petra, TÓTH Lilla

Hulladéknak vagy szemétnek azokat a tárgyakat nevezzük, amelyek az ember mindennapi élete során keletkeznek és a keletkezésük helyén (gyárak, üzemek, háztartás stb.) feleslegessé váltak, tőlük tulajdonosuk megválik, vagy megválni köteles.Tovább »

Tegyünk együtt a környezetért

Dr. KOVÁTS-NÉMETH Mária

Az Erdőpedagógia projekt három modulja azokra a globális kihívásokra kínál gyakorlatorientált megoldásokat, melyek minden embert érintenek környezetében, közvetlen emberi kapcsolataiban, s egyéni életvitelében…Tovább »

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2017 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor