Tudta-e?
... hogy a Duna neve "vizet", "folyót" jelent, és valószínűleg az óiráni "danu" (víz) szóból ered?

Természet

Közelebb jöttek a kullancsok

A sok csapadék kedvezhetett a kullancsoknak, és a hosszabb tél sem okozott gondot nekik: már a február-márciusi hidegekben aktivizálódtak.Tovább »

Jéggömbök a tengerparton

Több száz, vagy akár több ezer jéggömb is boríthatja a vízpartot. Hol szépen felsorakoznak egymás mellett, hol egymásra vannak halmozva. Méretük elérheti a futball-labdáét is.Tovább »

Csíkos jéghegyek

Igazi érdekesség a jéghegyek színe, mely nemcsak fehér, hanem a jég állapotától függően más és más színű lehet. Akár csíkos is.Tovább »

A neutrínók nyomában

MUHI Béla

A szubatomi részecskék között található neutrínót sok kutató „szellemrészecskének” titulálja. Különleges tulajdonságai révén több alkalommal is megtréfálta már a fizikusokat…Tovább »

Ez a 10 legintelligensebb kutyafajta

Stanley Coren, a neves kutyapszichológus eddigi praxisa során összeállítást készített a tíz legértelmesebb kutyafajtáról. Ha igazán intelligens négylábú társat szeretnél magad mellé, akkor érdemes az alábbi listából választanod!Tovább »

A világ legmagasabb vízesése

A víz ezer méter magasról, egy fennsíkról, több ágban zúdul alá. Ez az Angel-vízesés.Tovább »

Az Antilop-kanyon

Egy rövid völgy Arizonában, amelyet szavakkal lehetetlen leírni. Ezt a helyet Manitou őrült jókedvében teremthette.Tovább »

Ördögtorony

A világ egyik legkülönösebb geológiai képződménye. Az Ördögtorony Nemzeti Emlékmű az Egyesült Államokban, Wyoming állam észak-keleti részén található, Crook Country területén.Tovább »

Hatalmas meteor találta el a Földet

MUHI Béla

Ez év február 15-én Oroszország felett óriási sebességgel a Füld légkörébe hatolt egy jókora meteor, felizzott és szétrobbant, nagyobb darabjai lezuhantak.Tovább »

Kővé vált erdő

Legendák szólnak a drágakőként csillogó fák történetéről a világ leghatalmasabb kővé vált erdejébenTovább »

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2019 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor