Tudta-e?
Hány féle nyelvet beszélnek a földön? Minden egyes nép a maga nyelvét beszéli és ezen belül is számtalan nyelvváltozatot, nyelvjárást, tájnyelvet. Ezek száma valószínűleg több százezerre tehető, pontosan azonban nem tudjuk, mert még a nemzeti nyelv határvonalai sem állapíthatók meg egykönnyen. Ha a "jelentős mennyiségű ember" által beszélt nyelvek számát akarjuk meghatározni, akkor kb. 3500-at kapunk. A Biblia létező fordításaink a száma legalább 770.

Diákoldal

Megkezdődött a fizika-kémia diáktábor

MUHI Béla

A XXIII. hagyományos általános iskolai fizika-kémia tehetséggondozó diáktábornak 2022. január 28-tól 31-ig a pacséri Moša Pijade Általános Iskola ad otthont…Tovább »

Eredmények - fizika-kémia verseny

MUHI Béla

Zentán a Thurzó Lajos Általános Iskolában nagyszerűen szerepeltek a vajdasági tehetséges diákok…Tovább »

XVI. Ribár Béla Általános Iskolai Fizikaverseny

MUHI Béla

Az iskolai aktivitások halmozódása miatt módosul a 16. Ribár Béla fizikaverseny időpontja. Eszerint egy nappal előbb, március 18-án délután 17 órakor kezdődik a verseny Horgoson az iskolában (Kárász Karolina Általános Iskola).Tovább »

XXIII. fizika-kémia diáktábor

MUHI Béla

A XXIII. hagyományos általános iskolai fizika-kémia tehetséggondozó diáktábor egy héttel később, vagyis 2022. január 28-tól 31-ig lesz megtartva.Tovább »

XXI. Kovács Sztrikó Zoltán Fizika-Kémia Diákverseny

MUHI Béla

A GENIUS tehetséggondozó mozgalom keretében 2021. december 18-án Zentán kerül sor a diákversenyre.Tovább »

TUDOK 2022

MUHI Béla

A Tudományos Diákkörök XXII. Kárpát-medencei Konferenciájának (TUDOK 2022) felhívását és a rendezvény plakátját közöljük. Célunk, hogy felkeltsük az érdeklődést a tudományos gondolkodás és a kutatás iránt. Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy a TUDOK 2022 kapcsán pótnevezést hirdettünk. A pótnevezési határidő: 2021. november 29. (éjfél)Tovább »

Gion Nándor olvasási verseny középiskolások számára

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete a középiskolás korosztálynak meghirdeti a Gion Nándor olvasási versenyt középiskolások számára. A verseny célja: a diákok olvasásra való ösztönzése, és a tanulók szövegértő olvasásának fejlesztése.Tovább »

VII. Kárpát-medencei Életmese felolvasó- és illusztráló verseny

Az online tér kibővíti a jelentkezési lehetőségeket, és ezért külön figyelemmel biztatnak minden kedves érdeklődőt a részvételre.Tovább »

4. Vállalkozz okosan! diákverseny

dr MUHI B. Béla

Verseny általános iskolás tanulók számára gazdasági-vállalkozói témakörbenTovább »

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2023 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor