Tudta-e?
...melyik a világ legrégibb városa? Jerikó. A Közel-Keleten, a Jordán völgyében épült, és már a Biblia is említi mint erős falakkal körülvett várost. I. e. 7800 táján keletkezett , többször lerombolták és újraépítették. Híres falai gyakran másfél méternyi szélességűre terebélyesedtek, még a felső peremüknél is. A Biblia szerint Józsué, aki Mózes halála után a zsidók kánaáni honfoglalásának vezére lett, és népét az Ígéret Földjére vezette, úgy foglalta el,hogy megparancsolta papjainak, fújjanak bele a kürtjeikbe.A kürtrivalgásra az öles városfalak összeomlottak.

128. szám - 2015. május

Kiállítás

Köztünk élő alkotók

Tóth Alisa a Szegedi Tudományegyetem Neveléstudományi Intézetének PhD hallgatója. Fiatal tehetség: grafikus művész-és tervező. A Forum Könyvkiadó gondozásában megjelenő "Tündértánc" című népmeséket tartalmazó könyv illusztrációiból nyílik kiállítása 2015. május 26-án a Tanulmányi és Információs Központ kávézójában.

9

"MÁSKÉP(P) - Köztünk élő alkotók" című kiállítássorozat keretein belül június végéig Tóth Alisa alkotásait tekinthetik meg az Ady tér 10. szám alatt található TIK Caféban (a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központban). 

A kiállítás megnyitójára 2015. május 26-án 18:00-kor kerül sor.

A kiállítást megnyitja: Nagy Károly, festő-grafikus, a Szegedi Szépmíves Céh elnöke

A kiállítás zenei programja: Gyermekdalok az SZTE JGYPK Zenei Műhely előadásában. 

Tóth Alisa - "1988-ban születtem Zentán. Az újvidéki Bogdan Suput művészeti-tervezői középiskolát 2007-ben fejeztem be, majd 2011-ben Újvidéken a Művészeti akadémián diplomáztam grafika – művészetpedagógia szakon. A mesterképzést új média művészetből végeztem el 2013-ban, szintén Újvidéken. 2014 őszétől a Szegedi Tudományegyetem Neveléstudományi Doktori Iskola ösztöndíjas hallgatója vagyok. Kutatási témám a gyermekek színbefogadó képességének vizsgálata, amelyhez az ötletek egyik fontos forrása a művészet. Eddigi tanulmányaim során számos díjban és elismerésben részesültem. Több csoportos tárlaton vettem részt Szerbiában és Magyarországon. Jelenleg ötödik önálló tárlatom megnyitására kerül sor. Tagja vagyok a Vajdasági Magyar Doktoranduszok és Kutatók Szervezetének, a Híd Art Egyesületnek, a Siroka Staza Művészetbarátok Körének, a Szerbiai Fotószövetségnek, a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének valamint a Lajka Állat-és Természetbarátok Szervezetének."

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2019 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor