Tudta-e?
...hogy az emberi test megközelítőleg 60 milliárd sejtet tartalmaz, amelynek mindegyike tízezerszer annyi molekulát tartalmaz, mint a Tejút összes csillaga?

Közélet

A hibrid munkavégzés térhódítása

TÓTH Péter

A hibrid munkavégzés és a falvak reneszánsza két olyan dolog, ami szorosan kötődhet egymáshoz. Vannak a világon ékes példái ma már az egészen élhető okosvárosoknak, de sajnos sok esetben a nagy metropoliszokat még mindig a közlekedési dugók, a szennyezett levegő és környezet és más nem kívánatos dolgok jellemzik.Tovább »

A fénynél nagyobb sebességgel

MUHI Béla

A kutatók éjszakája európai rendezvénysorozat célja immár 17 éve, hogy díjmentesen szórakoztató, inspiráló előadásokon, kísérleteken, játékos programokon keresztül minden korosztály megismerkedhessen a tudományos kutatás számos új eredményével. Újvidéken a BIG bevásárlóközpontban rendezték meg a központ programot, miközben egyes iskolákban is bemutatókat tartottak…Tovább »

Ismeretterjesztő előadások

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének szervezésében nyolcadik éve tart a Tudomány- és művészettörténeti múltunk bemutatása című ismeretterjesztő előadássorozat.Tovább »

Kutatók Éjszakája - Amit látni kell!

MUHI Béla

Ez év szeptember 24-ére, a Kutatók Éjszakájára rengeteg nagyszerű programmal készülnek a kollégák! Ezúttal a hozzánk közel álló anyanyelvű rendezvények programjaira hívjuk fel a figyelmet…Tovább »

Kutatók Éjszakája 2021-ben

MUHI Béla

A Kutatók Éjszakája egy Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozat a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítésére. Idén szeptember 24-én és 25-én lehet bepillantani a különböző tudományterületek titkaiba...Tovább »

Városmárka építés

Bödő Marianna

Hogyan lesz egy városból eladható márka?Tovább »

Paradoxonok útvesztőjében

TÓTH Péter

A koronakrízis a világban a változások számos új mechanizmusát aktiválta. A trend-ellentrend folyamatok egyfajta szintézisének vagyunk tanúi.Tovább »

Szeszélyes trendek a világgazdaságban

TÓTH Péter

Sokan azt a kérdést boncolgatják, hogy mikor lesz vége a korona krízisnek és mikor fog visszatérni ismét a normális élet? Pedig a világ ugyanolyan talán nem lesz már soha.Tovább »

A játékalapú tanulás lehetőségei

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete és a GENIUS - a tehetséges diákokért mozgalom ötödik alkalommal szervezte meg a Pedagógiai kihívások a XXI. században című szakmai konferenciát, amelynek fő témája ezúttal a Gamifikáció - a játékalapú tanulás lehetőségei volt.Tovább »

A mélység rejtette kaland

Dr. Mihalek Nóra

A mélyvízi búvárkodásról rövidenTovább »

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2021 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor