Tudta-e?
A nemzetközi kereskedelemben a kávé értékben kifejezett éves forgalmát csak az olaj előzi meg.

Közélet

Kutatók Éjszakája - 2020

MUHI Béla

Felhívjuk a figyelmet a Kutatók Éjszakája elnevezésű rendezvényekre, melyek tudományos, oktatási jellegű, tehát igen tanulságos programokról szólnak…Tovább »

Állásfoglalás

MUHI Béla - Közzéteszi MUHI Béla tanár, a Százak Tanácsának tagja

A Százak Tanácsa létrejötte: A Magyarok Világszövetsége keretében tanácskozó Nemzeti Együttműködési Bizottság 1996 végén indította útjára azt az Ajánlását, melyben a Százak Tanácsa megfogant: “Nehéz helyzetben az ország. Követelő szükség a java erők minél teljesebb összefogása.”…Tovább »

Az adat, mint korunk aranya

TÓTH Péter

Esetenként unalmas és néha kicsit már közhelyes az állítás, de tagadhatatlanul igaz: napjainkban az adat számít a (digitális) kor aranyának.Tovább »

Minden összefügg mindennel

TÓTH Péter

Azt hittük sokat tudunk a betegségekről, vírusokról, baktériumokról. Aztán most naponta megdöbbenhetünk azon, hogy a koronavírus-járvány hogyan csupaszítja le a dolgokat és mutat rá a lényegre.Tovább »

Magyarok jogvédelme a Kárpát-medencében

A Kisebbségi Jogvédő Intézet, többéves hagyományokra visszanyúló tudományos konferenciát szervez, a jelenlegi járványügyi helyzetre tekintettel, online módon, Magyarok jogvédelme a Kárpát-medencében címmel.Tovább »

Dr. Muhi B. Béla a Tehetségek Szolgálatáért éves díj nyertese

Már évek óta a budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban rendezik meg a tehetségek ünnepét, a Tehetségnapot. A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács és a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége minden évben ünnepélyes keretek között rendezi meg a Tehetségnapot.Tovább »

Digitális nomádok

TÓTH Péter

A távmunka fogalma nem volt ismeretlen korábban sem. Igazán akkor kezdett terjedni, amikor beütött a koronavírus járvány.Tovább »

Az ország első digitális farmján jártunk

TÓTH Péter

A topolyai székhelyű Krivaja Kft. úttörőnek tekinthető a precíziós mezőgazdaság alkalmazása terén Vajdaságban, de szerbiai szinten is.Tovább »

A KÉK egész napos programja Törökbecsén

MUHI Béla

Szeptember 26-án, szombaton a Keresztény Értelmiségi Kör szervezésében tartalmas programra került sor…Tovább »

Magyar találmányok az évszázadok során

MUHI Béla

Törökbecsén szeptember 26-án Magyar találmányok az évszázadok során címmel egész napos programra kerül sor…Tovább »

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2021 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor