Tudta-e?
Bölcs mint a bagoly - szokták mondani, pedig a bagoly a madarak világában bizony butácskának számít mert a legokosabb madarak a hollók és a varjúk. Feltehetően a bagolyról azért gondolták, hogy bölcs, mert a madarak közül az ő szemük állása hasonlít legjobban az emberéhez – vélekednek a zoológusok.

Diákoldal

Meccano CAD modellek

Frank Hornby az angliai Liverpoolban szabadalmaztatta először az Egyszerű mechanika elnevezésű játékot 1901-ben, ami 1907 után Meccano néven vált ismertté szerte a világon.Tovább »

Tárcsafék kinematikai szimulációja

A fékek a jármű lassítására, megállítására és rögzítésére szolgálnak. A tárcsafékek két alapvető változatát alkalmazzák: a merevnyerges és az úszónyerges szerkezetet.Tovább »

Kupuszina, a mesébe illő falu

Kupuszina - Bácskertes a vajdasági szórványmagyarság egyik nyugat-bácskai települése, Zombor és Apatin városok között, a Dunához közel. Nem csak hagyományaiban és nyelvjárásában egyedi, hanem Vajdaságban ritkaságnak számít a faluban meglévő matriarchátus is.Tovább »

Tudomány és kultúra az Osztrák-Magyar Monarchiában

A július 9-16. között Pinkafőn megrendezendő Burgenlandi Ifjúsági Találkozó ideje alatt sor kerül neves egyetemi professzorok és tudósok előadásai keretében a múlt századforduló tudományos és kulturális eredményeinek bemutatásáraTovább »

Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar

Június 23-án, 24-én és 25-én lehet jelentkezni a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző KarraTovább »

Huszonöt hallgatót várnak

N-a, Magyar Szó

Az újvidéki Magyar Tanszéken 19-en tanulhatnak tovább térítésmentes kategóriában és hatan önköltségenTovább »

Corvinus Egyetem

Jelentekezés a zentai kertészettudományi főiskoláraTovább »

Háziszappan illatosítása

Részletek a szakdolgozatból

A világ ma már elképzelhetetlen tisztítószerek, szappanok nélkül. Figyelmemet a nagymamám által készített háziszappan illatosítása keltette fel.Tovább »

Sokkoló tandíjak

Nagy Magdolna - Magyar Szó

Az egyetemisták nagyarányúnak tartják a bejelentett tandíjnövelést - A tiltakozást is kilátásba helyezték, amennyiben bebizonyosodik, hogy a karok indokolatlanul drágítottakTovább »

E 260, ez meg mi?

(Részletek a szakdolgozatból)

Ez az anyag az ecetsav. Már számos problémáról hallhattunk az ételadalékokkal kapcsolatban. Felmerült bennünk a kérdés, hogy a készítmények valóban a feltüntetett mennyiséget tartalmazzák-e az egyes anyagokból. Úgy döntöttünk, hogy utánajárunk.Tovább »

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2018 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor