Tudta-e?
Az USA államok közötti autópályáit úgy építették, hogy minden 5 mérföld útból legalább 1 mérföld egyenes legyen. Ezek az egyenes útszakaszok repülőgép leszállópályaként használhatók háború vagy egyéb vészhelyzet esetén.

159-160. szám - 2017. december - 2018. január

Ajánlott programok

A fizika tanítása

Felhívjuk a fizikatanárok figyelmét két szakmai programra, melyek igen tanulságosnak ígérkeznek: a 61. Országos Fizikatanári Ankét és Härtlein Károly nyilvános rendhagyó fizikaórája…
MUHI Béla | a szerző cikkei

4

A magyarországi Fizikatanári Ankét igen népszerű a fizikatanárok körében. Minden évben igen tanulságos, szakmai szempontból nagyon hasznos programot szerveznek. A fizikatanárok szakmai találkozója és továbbképzése ezúttal 2018. március 14-től 17-ig kerül megrendezésre Szegeden. Részletes tájékoztató és a jelentkezési lap az Eötvös Loránd Fizikai Társulat honlapjáról érhető el: http://elft.hu/61-orszagos-fizikatanari-anket-es-eszkozbemutato/

További részletek folyamatosan a Középiskolai Oktatási Szakcsoport honlapján követhetők: https://www.kfki.hu/elftkisk/

Jelentkezési határidő: 2018. január 28.

A program keretében a résztvevők ellátogatnak az ELI (Extrém Fényimpulzus Forrás) lézeres kutatóközpontba, mely nemzetközi együttműködés keretében épül.

Az előadásokon nagyon hasznos műhelyek, eszközbemutatók szerepelnek, poszterek kiállítására is lehetőség lesz. További programok: tízperces kísérletek, látogatás a Tudástárban és a monumentális szabadtéri Torricelli-kísérlet megtekintése. Ezeken kívül kulturális programok, szakmai beszélgetések is lesznek.  
 

Kísérletek, amelyeket látni kell címmel 2018. január 23-án 15 órai kezdettel rendhagyó fizikaóra lesz Budapesten Härtlein Károllyal. Helyszín: A Műegyetem Fizikai Intézetének  nagyelőadója, az F29-es terem.   (1111 Budapest. Budafoki út 8.)

A népszerű fizikatanárt nemcsak a tévéből ismerjük, hanem gyakori vendég Vajdaságban is az Apáczai Nyári Akadémián.

A Műegyetem Fizikai Intézetének Tehetséggondozó mérési szakköre évek óta közkedvelt eseménye ez a rendhagyó fizikaóra, amelyen a kísérleteké a főszerep. Az előadás minden diák és tanár számára nyilvános és ingyenes.

A rendezvény honlapja: http://jedlik.phy.bme.hu/experiments/

2011-óta minden előadásról készült tévéközvetítés, és ezek archívuma mindenki számára elérhető helyen van: http://jedlik.phy.bme.hu/experiments/letoltes.html

Ezúttal is lesz közvetítés, amit a bejelentett időben itt lehet megnézni:  http://bss.sch.bme.hu/kiserletek


 

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2024 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor