Tudta-e?
Miért szúrósak a kaktuszok? Leveleik szúrós tövisekké alakultak, mert ez kedvezõbb a száraz területeken élõ növények számára. Így kisebb felületrõl kevesebb nedvességet kell elpárologtatniuk, ez pedig a sivatagban, ahol forrón tűz a nap, és ritkán esik az esõ fontos számukra.

Diákoldal

Vajdasági regionális konferencia - Újvidék

A Tudományos Diákkörök Országos Konferenciája (TUDOK) kapcsán hagyományosan minden évben megrendezik a regionális konferenciákat, és a legjobb előadásokat bemutató diákok meghívást kapnak a központi rendezvényre.Tovább »

Kovács Sztrikó Zoltán diákverseny

MUHI Béla

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete a GENIUS - a tehetséges diákokért mozgalom keretében nyolcadik alkalommal hirdeti meg a hagyományos Kovács Sztrikó Zoltán általános iskolai diákversenyt.Tovább »

Vajdasági regionális konferencia - Újvidék

MUHI Béla

A Tudományos Diákkörök Országos Konferenciája (TUDOK) kapcsán hagyományosan minden évben megrendezik a regionális konferenciákat, és a legjobb előadásokat bemutató diákok meghívást kapnak a központi rendezvényre. A vajdasági regionális konferencia helyszíne ezúttal az újvidéki Svetozar Marković Gimnázium.Tovább »

Vajdasági regionális TUDOK

MUHI Béla főszervező összeállítása

Újvidék, Svetozar Marković Gimnázium, Njegoš utca 22. Időpont: 2008. dec. 6-án 10 órakorTovább »

Kutató diákok konferenciája

MUHI Béla

A Tudományos Diákkörök IX. Konferenciasorozata keretében a Vajdasági TUDOK az idén december 6-án kerül megrendezésre az újvidéki Svetozar Marković Gimnáziumban.Tovább »

Hidrogén belső égés: hogyan működik?

3. rész - Állítólag sok embernek sikerült már megépítenie a vízautót, tehát nem is olyan nagy a feladat. Tényleg működhet egy vízüzemű autó?Tovább »

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2020 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor